Hlavní obsah

Utrápený Liberec čeká důležitý zápas

Nepříliš dobře po těle je libereckým fanouškům, když se podívají na tabulku Gambrinus ligy. Jejich tým je po čtyřech kolech úplně poslední. Změní na tom něco dnešní zápas se Zlínem?

Článek

O tom, že v Liberci není něco v pořádku, svědčil už dvojzápas s kazažským týmem Kostanay v Poháru Intertoto. Na půdě soupeře Severočeši uhráli slibnou remízu, doma ale ostudně vypadli po prohře 0:2. Dvě ostrá utkání mohla Liberec alespoň připravit na novou sezonu nejvyšší české soutěže, ale to se nestalo. Je pravda, že Liberec odehrál tři ze čtyř zápasů na hřišti soupeře a všem jeho soupeřům se dařilo, vedle proher na Letné, v Ostravě a Teplicích ale svěřenci trenéra Zacha nezvládli ani domácí souboj s Bohemians, se kterými jen remizovali 0:0. S jedním bodem je severočeský klub na posledním místě a pod trenérem už se začíná houpat křeslo. Ve druhém domácím utkání proto Liberec potřebuje nutně vyhrát. "Zaměřili jsme se na ofenzivní část hry. Potřebujeme ukončit to střelecké trápení," komentoval jediný vstřelený gól svých hráčů kouč Zach. "Sestava bohužel stále není ideální, ale s tím nic nenaděláme. Musíme odjezdit celý zápas a ono to tam spadne. Je to o práci, když jí odvedeme dobrou tak musíme uspět," dodal pro klubové stránky trenér. Dnes se bude muset obejít bez Daniela Pudila, kterého klub zapůjčil do pražské Slavie a který byl navíc v trestu, a chybět bude i kapitán Janů, Dort a Blažek. Dobrou zprávou pro něj ale je, že dnes už bude moci počítat s Miroslavem Holeňákem, který už dva měsíce trénoval se Slovanem a nyní byla konečně dokončena jeho registrace.

K tomu, aby se konečně Liberec chytil, dnes ovšem Severočeši nepřivítají zrovna nejvhodnějšího soupeře. Zlín má totiž za sebou velmi slušný vstup do sezony: v jejím úvodu remizoval v Brně, poté si připsal první výhru nad Českými Budějovicemi, před dvěma týdny sahal po bodech na Letné, kde nakonec prohrál těsně 1:2 a v pondělí dokázal jako první sebrat body rozjeté Ostravě. S pěti body jsou nyní hráči trenéra Hoftycha na šestém místě a jejich herní sebevědomí stoupá. "Potvrdili jsme, že hrát můžeme s kýmkoliv. Hlavně pro kluky to určitě byla dobrá vzpruha do další práce. Nejcennější na pondělním utkání byla zejména skutečnost, že i za nepříznivého stavu se mančaft nepoložil, dokázal vyrovnat a v závěru ještě usiloval o vítězství," vrátil se asistent trenéra Kalivoda k utkání s Ostravou. Zároveň ale varuje před soupeřem, který bude mít dnes obrovskou motivaci. "Je jenom otázkou času, kdy se Liberec chytne a půjde v tabulce nahoru. Naši koncentrovanost a přípravu na zápas to rozhodně nesmí ovlivnit. Víme, že nás tam čeká těžký zápas, protože domácí budou pod velkým tlakem a budou se chtít chytit právě na nás," nabádá k opatrnosti Kalivoda.

Liberec sice nemá dobrou formu a v posledních třech sezonách uspěl proti Zlínu jen jedinkrát, bookmakeři ho ale přesto považují za favorita, na něhož vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že ani proti Zlínu nebudou domácí naplno bodovat? Pak si vsaďte neprohru Zlína, kurs na ni je 2.25.

Reklama