Hlavní obsah

Arsenal dnes hostí Portsmouth

Nedělní program Premier League nabídne celkem tři zápasy. Jeden z nich se odehraje na stadionu Emirates, kde domácí Arsenal poměří své síly s letos opět velmi dobrým Portsmouthem.

Článek

Kanonýry sice v letním přestupovém období opustil dlouholetý kapitán a největší hvězda Thierry Henry, to však svěřencům Arsene Wengera nijak neuškodilo. Gunners se totiž s přehledem probojovali do Ligy mistrů, když si ve třetím předkole v pohodě poradili s pražskou Spartou, a i v Premier League si vedou prozatím na jedničku.

Do nového ročníku jedné z nejlepších lig světa vstoupili vítězstvím 2:1 s Fulhamem, poté sice jen remizovali na hřišti Blackburnu, ale následně porazili 1:0 letos silný Manchester City. Dnes čeká Wengerovi muže zápas před svými fanoušky s Portsmouthem. V dresu Gunners se na hřišti opět neobjeví zraněný brankář Jens Lehmann, nejistý je navíc start trojice William Gallas, Emmanuel Eboue a Bacary Sagna. „Nejsme klub, který by utrácel za hráče obrovské peníze, ale Arsenal dělá z hráčů superhvězdy,“ reagoval Wenger na svého konkurenta z Chelsea, který láká do svých řad z Barcelony Ronaldinha.

Tuto brazilskou hvězdu by si jistě nemohl dovolit Portsmouth, který skončil v loňském ročníku Premier League na deváté příčce, když dlouho bojoval dokonce o evropské poháry. To však nakonec nevyšlo a Pompey musí bojovat o probojování se do Evropy letos. Prozatím se jim to celkem daří - během čtyř kol prohráli pouze před týdnem s Chelsea. Cenným výsledkem je jistě remíza s Manchesterem United a i vítězství 3:1 s loni silným Boltonem.

Dnes čeká svěřence Harryho Redknappa letos už třetí souboj s týmem z velké pětky a rozhodně se nebudou chtít smířit s porážkou. „Bude to pro nás další velký test, Arsene Wenger své svěřence na zápas vždycky výborně připravuje a oni mají touhu vítězit. Mají hodně velmi dobrých mladých hráčů, což může přinést úspěchy nejen v Premier league, ale i v Evropě,“ sklonil poklonu svému dnešnímu soupeři kouč Portsmouthu.

Podle bookmakerů společnosti bwin je favoritem domácí Arsenal, na který je nízký kurs 1.45. Outsiderem je naopak Portsmouth, na jehož vítězství byl vypsán kurs 6.80. Oba vzájemné zápasy loňské sezony skončili remízou, bude tomu tak i dnes? Myslíte-li si, že ano, pak si na to vsaďte u bwin s kursem 3.80.

Reklama