Hlavní obsah

Hamburk změří síly s lídrem tabulky

Eurotip.cz

Excelentně prozatím prochází Bayern Mnichov novým ročníkem bundesligy. Bavorský velkoklub vstupuje do čtvrtého kola se skóre 10:0 a plným bodovým ziskem. První ztrátu by jim dnes jistě chtěl uštědřit Hamburk.

Článek

Ten loni zažil velké zklamání. Především na podzim hrál velmi špatně a díky tomu vypadl z Ligy mistrů. Na jaře své výkony zlepšil, když se na lavičku posadil Huub Stevens a nakonec se jeho mužstvo vydrápalo ze sestupových pozic. Dokonce skončilo v bundeslize na příčce, která zajišťuje účast v Poháru UEFA. V jeho 3. předkole narazí Hamburk na Litex Loveč. Do letošní sezony vstoupili Stevensovi muži o hodně lépe; v úvodním kole vyhráli na hřišti Hannoveru a následně doma porazili 1:0 Leverkusen. První porážku si připsali před týdnem v Bochumy.

V zápase nechyběl kapitán a tvůrce hry Rafael Van der Vaart, který nedávno odmítl nabídku na kontrakt u španělské Valencie, jenž za něj nabízela 22 milionů euro. Dnes tak společně se svými spoluhráči bude čelit Bayernu. „Hrají krásný fotbal. Můžu směrem k nim říkat pouze komplimenty, v létě posílili skvělými hráči a momentálně jsou navíc ve formě,“ řekl kouč Hamburku, který dnes bude postrádat Nigela de Jonga. Problémy s kolenem má David Jarolím, jehož start je nejistý, zatímco Guy Demel se vrací po čtyřzápasovém dištancu.

Jak už bylo zmíněno, na druhé straně hřiště dnes bude stát celek, který je v Německu momentálně obrovsky opěvován. Bayern Mnichov skončil v loňském ročníku až na čtvrté příčce, čímž se nekvalifikoval do Ligy mistrů a bude tedy hrát pouze Pohár UEFA. Páteční los rozhodl o tom, že ve 3. předkole změří síly s portugalskými Belenenses. Stejně jako v bundeslize se i v pohárové Evropě objeví nové hvězdy Bayernu - Luca Toni, Frank Ribéry, Miroslav Klose a Hamit Altintop.

Právě tito fotbalisté totiž bavorský celek posílili a hned rozhodují zápasy. V bundeslize už Bayern porazil Roztok, Brémy a Hannover. „Do Hamburku jedeme vyhrát,“ řekl důrazně trenér Ottmar Hitzfeld. „Ale jsme si vědomi, že nás Hamburk na jaře porazil (2:1) a velmi dobře hrál i ve čtvrtek proti Budapěšti,“ připomněl kouč Bayernu utkání 2. předkola Poháru UEFA, ve kterém Hamburk porazil 4:0 Honved Budapešť. Vážný otazník dnes visí nad startem střelce Toniho, po zraněné kolene je naopak už zcela fit Klose. Nejistý je start Ribériho.

Bayern je sice v AOL Aréně hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.80. Na remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.45 a vítězství domácích s kursem 4.20.

Reklama