Hlavní obsah

Spraví si Jablonec náladu v Kladně?

Hořkost z vyřazení z Poháru UEFA budou muset rychle spolknout fotbalisté Jablonce. Pouhé tři dny po domácí remíze s Austrií Vídeň totiž zavítají do Kladna, kde budou bojovat o důležité body.

Článek

Vyřazení z Poháru UEFA je pro Jablonec o to horší, že v úvodním zápase dokázali vybojovat na hřišti Austrie slibný výsledek. Po prohře 3:4 jim doma stačila jednogólová výhra, Severočeši ale už v první půlce inkasovali a několik minut před koncem zápasu dokázali jen srovnat na konečných 1:1. Nyní se ale mohou alespoň soustředit na Gambrinus ligu, ve které mají co napravovat. Tým, který v nové sezoně vede bývalý reprezentant a dlouholetý hráč Slavie Luboš Kozel, totiž v prvních dvou zápasech nestačil na Slavii, respektive Teplice. První bod si připsal za remízu s Mladou Boleslaví a až v posledním utkání bodoval naplno - vítězství 1:0 nad trápícími se Českými Budějovicemi zařídil v 83. minutě Milan Fukal. Se čtyřmi body na tom Jablonec není nejhůř, trenéra Kozla ale určitě znepokojuje střelecká impotence jeho hráčů, kteří zatím dokázali skórovat jen dvakrát.

Dnes by se ale Kozlovi svěřenci konečně mohli prosadit. Na stadionu Františka Kloze se totiž utkají s domácím Kladnem. Nad ním v minulé sezoně Jablonec dvakrát zvítězil, a hlavně, zatímco se Jablonec trápí v útoku, Kladno má velké potíže v obraně. "Když mužstvo dostane v každém zápase dva góly, tak je to pak složité. I když hrajeme útočně, nepodaří se nám pokaždé to, co proti Viktorii Žižkov, tedy dát tři góly. Pokud chceme s Jabloncem pomýšlet na úspěch, musíme hrát vzadu na nulu," řekl kladenský trenér Šilhavý. Zmíněný zápas se Žižkovem, v němž Kladno doma zvítězilo 3:2, je zatím jediný, který Šilhavého potěšil. Stejně jako Jablonec totiž Kladno v prvních dvou zápasech prohrálo s Teplicemi a se Slavií a v minulém kole nedosáhli Šílhavého hráči na bod ani v Mladé Boleslavi, kde prohráli 1:2. "Jablonec má vysoké ambice, určitě chce hrát v první polovině tabulky o pohárové příčky. Čeká nás samozřejmě těžký zápas. Věřím, že navážeme na výkon z předešlého domácího utkání se Žižkovem, kdy naši hráči nastoupili koncentrovaně a s nasazením," doufá Šilhavý, který dnes kromě dlouhodobě zraněných Hlavy a Kaciáně bude možná postrádat i dalšího záložníka Zoubeleho.

Podle bookmakerů se dnes v Kladně utkají dva vyrovnané týmy, a proto zápas nemá favorita. Na Kladno i Jablonec si můžete vsadit s kursem 2.65. Pokud věříte, že se soupeři rozejdou smírně, vsaďte si na remízu - kurs je 2.80.

Reklama