Hlavní obsah

Žižkov čeká další derby

Viktoria Žižkov před týdnem podlehla doma Spartě a už dnes sehraje další derby s Bohemians. V Ďolíčku půjde rozhodně o hodně i proto, že oba nováčci nevstoupili do Gambrinus ligy vůbec dobře.

Článek

Domácí Bohemians mají za sebou zajímavou historii posledních sezón. Po finančních trablech se loni dokázala vzchopit a hned se probojovat mezi elitu. Vstup do Gambrinus ligy ale Klokanům nevyšel podle představ. Proti Baníku Ostrava nepodali v Ďolíčku zrovna dobrý výkon a soupeři podlehli v poměru 0:2. Bezbrankovou remízu následně svěřenci Václava Hradeckého uhráli v Liberci a stejným výsledkem skončil i jejich domácí zápas s Olomoucí. Ani před týdnem se Klokani střelecky neprosadili, když podlehli 0:2 Plzni.

Dnes čeká Bohemku derby s Viktorkou, ve kterém by se jistě chtěli konečně chytnout a nastartovat k lepším výsledkům. „Je pravda, že se nám v koncovce nedaří, ale Viktorka má zas problémy v obraně. Nikdy se ale nejedná o problém pouze dané formace, tedy útoku nebo obrany. Vždy je na vině celý tým, takže my musíme zlepšit všechny fáze útočné hry, od obránců až po útočníky,“ vysvětlil hlavní problém domácích Hradecký.

I na druhé straně je dnes cítit touha po úspěchu, vždyť Viktorka má prozatím o pouhý jeden bod více, když všechny tři body získala v úvodním kole na hřišti Mladé Boleslavi. Od té doby sice skórovala ve třech utkáních hned šestkrát, ale vždy prohrála. Poslední prohru uštědřila svěřencům Stanislava Grigy pražská Sparta v poměru 1:4.

„Je to jasné, chceme zastavit sérii neúspěšných výsledků. Každý musí začít u sebe a říci si co dělal dobře a co ne. Byli s námi i Tinga a Youssef. I když všemu zatím úplně nerozumí, tak komunikace už začíná být na slušné úrovni. Oba jsou to dobří kluci do party,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu Luděk Stracený.

Dnešní derby nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.25. Myslíte si, že Viktorka dnes zlepší defenzívu a potvrdí svou produktivitu, díky čemuž si odveze z Ďolíčku aspoň bod? Potom si vsaďte na její neprohru - kurs je 1.50.

Reklama