Hlavní obsah

Berdych chce Roddickovi oplatit daviscupovou porážku

Eurotip.cz

Poslední český zástupce zbyl ve dvouhrách na US Open. V cestě do čtvrtfinále nyní Tomáši Berdychovi stojí domácí Andy Roddick, kterému má český tenista co vracet.

Článek

Tedy přesněji, co oplácet si mají oba navzájem. Na kurtech na sebe totiž narazili dvakrát a připsali si po jednom vítězství. Zatímco ale loni v Madridu porazil Berdych Roddicka "jen" ve třetím kole madridského turnaje, Američan Berdychovi oplatil letos prohru v klíčovém utkání Davisova poháru. Český tým před čtvrtým utkáním prohrával 1:2 na zápasy a teprve Roddickovo vítězství 4-6 6-3 6-2 7-6 ho definitivně poslalo do kolen. "Paradoxně bych řekl, že ty dva předchozí zápasy měly dopadnout opačně. Každopádně mu mám za Davis Cup co vracet. Nejdůležitější bude udržet svůj servis a využít jednu, možná dvě šance, které za celý zápas přijdou při jeho podání," je si vědom soupeřovy silné zbraně Berdych. Ten na Flushing Meadows zatím potvrzuje vzrůstající formu. Přechod na tvrdý povrch se mu příliš nepovedl, v Montrealu vypadl v prvním kole s Haasem, v Cincinnati ale porazil Beckera a Clementa a vypadl až se silným Davyděnkem a na US Open ještě neztratil set: Gicquela porazil v prvním kole 6-3 7-6 6-2, Itala Bolleliho 7-5 6-3 6-3 a proti Španělu Verdascovi lépe zvládl zkrácené hry a zvítězil 7-6 6-1 7-6.

Postupem do čtvrtého kola tak Berdych vyrovnal svůj nejlepší výsledek na turnaji. Historie jeho soupeře na US Open je mnohem bohatší. Andy Roddick tu už v roce 2001 došel až do čtvrtfinále a toho dosáhl i v každém dalším roce, s výjimkou sezony 2005-2006. V roce 2003 tu nenašel přemožitele a loni ho zastavil až ve finále Roger Federer. Roddickovi se na domácím turnaji zkrátka daří, což dokazuje i letos. Vítěz měsíc starého turnaje ve Washingtonu sice v Montrealu nepřešel přes čtvrtfinále a v Cincinnati vypadl ve třetím kole s Davidem Ferrerem, ale na posledním grandslamovém turnaji sezony si dovolil jediné malé klopýtnutí. Po výhře 7-6 6-3 6-3 nad Justinem Gimelstobem v prvním kole si ho dovolil proti Jose Acasusovi, který mu vzal první set. Američan ale další dvě sady získal v poměru 6-1 6-2 a Argentinec poté utkání vzdal. Třetí Roddickův zápas byl zatím nejsnazší: jeho soupeř, Švéd Thomas Johansson, získal pouhých pět gamů a světová pětka zvítězila 6-3 6-2 6-0.

Přestože je jejich bilance vyrovnaná, bookmakeři dnes považují za jasného favorita Andyho Roddicka, na kterého vypsali nízký kurs 1.22. Jestli si myslíte, že Tomáš Berdych dnes strhne bilanci na svoji stranu, vsaďte si na něj, kurs je 3.42. A jestli se nemůžete rozhodnout, nevadí. Bwin totiž na svých stránkách umožňuje dívat se na zápas a sázet na něj live!

Reklama