Hlavní obsah

Ve Flushing Meadows bude k vidění španělské osmifinále

Papírově snadný soupeř čeká ve čtvrtfinále US Open jednoho ze Španělů - Rafaela Nadala nebo Davida Ferrera. Pro oba hráče se naskýtá skvělá možnost probojovat se mezi nejlepší čtyřku, ale tuto šanci bude mít pouze jeden z nich.

Článek

Rafael Nadal letos zvítězil na turnajích série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Římě, Barceloně a na Roland Garros. Ve Wimbledonu prohrál až ve finálové pětisetové bitvě s Rogerem Federerem. Ne příliš povedený turnaj odehrál druhý hráč světa před Wimbledonem - na trávě v anglickém Queen´s Clubu, a také před US Open v Cincinnati, kde skrečoval hned v prvním kole.

Problémy s koleny i přes laserovou léčbu neustoupili, avšak Nadal se i přesto rozhodl na US Open hrát. „Když se však člověk vrací po zranění, tak je těžké hned běhat na 100 procent, protože má to koleno stále na paměti,“ konstatoval španělský bojovník, který si na americkém grandslamu už poradil s Alunem Jonesem, Janko Tipsarevičem a Jo-Wilfriedem Tsongou. „Je to těžké, moc těžké. Ale zlepšuji se a cítím se lépe,“ konstatoval po posledním utkání Nadal, jenž dosáhl ve Flushing Meadows největšího úspěchu loni, kdy skončil ve čtvrtfinále.

Nyní je tedy jedno vítězství od vyrovnání svého dosavadního maxima a rozhodně se o to pokusí. Soupeřem mu bude dobře známý krajan David Ferrer, s nímž se na okruhu ATP potkal už pětkrát. Úvodní zápas v roce 2004 na stuttgartské antuce sice Nadal prohrál, ale z následných čtyřech odcházel vždy jako vítěz.

Ferrer tak má dnes co napravovat, když rozhodně není bez šance na úspěch. Patnáctý hráč světa hned na svém prvním turnaji v roce 2007 zvítězil - ve finále v Aucklandu zdolal krajana Tommyho Robreda. Na Australian Open nestačil v osmifinále na Mardyho Fishe a na začátku března prohrál ve čtvrtfinále v Indian Wells s Novakem Djokovičem. O týden později nestačil v miamském osmifinále na Andyho Roddicka.

Antukovou sezonu odstartoval čtvrtfinálem v Monte Carlu, v Barceloně následně prohrál až mezi nejlepšími čtyřmi se svým dnešním soupeřem. Stabilní formu potvrdil 25letý tenista čtvrtfinálovou účastí v Hamburku. Na začátku července vyhrál turnaj v Bastadu, kde ve finále porazil krajana Almagra. V Umagu skončil mezi nejlepší osmičkou na raketě Carlose Moyi a v Montrealu prohrál hned ve druhém kole s Davidem Nalbandianem.

V Cincinnati si následně zahrál opět svůj dobrý standard, když vyřadil například Radka Štěpánka nebo Andyho Roddicka, ale ve čtvrtfinále nakonec podlehl Nikolaji Davyděnkovi. Na US Open podává prozatím velmi dobré výkony, díky nimž si v pohodě poradil v úvodním kole s Florianem Mayerem a následně i Florentem Serrou. Ve 3. kole naopak svedl urputnou a nakonec vítěznou bitvu s Davidem Nalbandianem.

Myslíte si, že Nadal dnes potvrdí své postavení v žebříčku a kladnou bilanci vzájemných zápasů? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.09. Jste-li názoru, že Ferrer najde na svého krajana recept a vyřadí ho, pak využijte kursu 5.14, který vypsala společnost bwin. Na zápas budou samozřejmě nabízeny i live sázky.

Reklama