Hlavní obsah

Serenu Williemsovou čeká souboj se světovou jedničkou

Eurotip.cz

Pavouk ženské části US Open už čítá pouhých osm jmen. Mezi nimi nechybí hráčka číslo jedna Justine Heninová, která se dnes opět pokusí z grandslamu vyřadit mladší ze sester Williamsových.

Článek

Heninová a Serena Williamsová už mezi sebou sehrály celkem jedenáct duelů. Ještě nedávno vyznívaly lépe pro Američanku, ale poslední dva souboje (French Open a Wimbledon) vyhrála o rok mladší Belgičanka, která se tak dostala do vedení 6:5.

Dnes se tak tyto hráčky střetnou na třetím grandslamu v řadě a Williamsová má šanci srovnat skóre vzájemných duelů. Letošní vítězka Australian Open toho v roce 2007 moc nenahrála, ale když na turnaj přijela, pak byla vidět. Kromě úvodního grandslamu sezony triumfovala na prestižním podniku v Miami, kde si ve finále poradila se svou dnešní soupeřkou. Na antuku vstoupila Američanka turnajem v Římě, který ji jako jediný v letošní sezoně nevyšel podle představ. Ve třetím kole totiž nestačila v tiebreaku třetího setu na Patty Schnyderovou. Na Roland Garros a Wimbledonu skončila ve čtvrtfinále, jak už bylo zmíněno, na raketě Heninové.

Od té doby nikde nestartovala a pouze se připravovala na domácí US Open. Ve Flushing Meadows se představila svou tradiční silovou hrou, díky které prozatím neztratila ani set. V osmifinále dokonce nasázela Marion Bartoliové 10 es a 32 vítězných úderů, což jsou na ženu úctyhodná čísla. „S každým zápasem se cítím lépe. Stále však nejsem tam, kde chci být, ale dopracuji se k tomu,“ řekla rodačku ze státu Michigan.

Svou kvalitu dnes může prokázat proti světové jedničce. Belgičanka Justine Heninová letos navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je momentálně královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos triumfovala už potřetí v řadě. Svou kvalitu letos jasně potvrdila i na dalších turnajích - přemožitelku nenašla v Dubaii, Doha, Varšavě, Eastbourne a Torontu. Ve finále Australian Open a Wimbledonu však chyběla, což chce napravit v USA. Na betonovém grandslamu prozatím prochází pavoukem jako nůž máslem, když nejen, že všechny soupeřky porazila ve dvou setech, ale každé z nich dokonce nadělila nepopulárního kanára. „Hraje velmi dobře a bojuje o všechno. Věří si v každém zápase na vítězství,“ řekla o Belgičance její dnešní soupeřka.

Myslíte si, že dnes Serena využije domácího prostředí a vrátí Heninové poslední porážky? Pak využijte sázku na Američanku, na kterou bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.03. Heninová letos patří jednoznačně opět na špici ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritem. U bwin si na Belgičanku vsadíte s kursem 1.09.

Reklama