Hlavní obsah

Vrátí Philadelphia Atlantě včerejší porážku?

Nepříjemnou sérii porážek mají za sebou baseballisté Philadelphie. Tým, který bojuje o play off, ztratil tři zápasy v řadě a newyorští Mets se mu začínají vzdalovat. Změnit věci k lepšímu mohou už dnes, kdy odehrají druhé utkání s Atlantou.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Do konce základní části stále zbývá dost zápasů na to, aby Phillies na vyřazovací boje dosáhli, ve vyrovnané Národní lize si ale žádný z týmů nemůže dovolit moc klopýtnutí. Mets vyhráli čtyři utkání v řadě a na Philadelphii mají náskok už pět zápasů. Hráči trenéra Charlieho Manuela mohou samozřejmě doufat v divokou kartu, ale ta je k mání jen jedna a momentálně ji má ve svých rukou Arizona. Philadelphia přitom neměla vůbec špatný konec srpna. Týmu pomohl návrat uzdraveného Chase Utleyho a i díky němu Phillies dokázali vyhrát šest utkání v řadě, poslední proti Floridě 9-2. Začátkem září se to ale rázem změnilo: Florida vyprovodila o víkendu svého soupeře dvěma porážkami a třetí zápas v řadě prohrála Philadelphia včera v Atlantě 1-5. O to, aby se to dnes neopakovalo, by se měl postarat především nadhazovač hostů Kyle Lohse. Veterán, který letos vyměnil dres Cincinnati za červené barvy Philadelphie, si ve svém novém působišti nevede úplně špatně, ovšem v šesti zápasech dosáhl na jediné vítězství. V ostatních zápasech se za jeho pobytu na hřišti nerozhodlo; dvakrát mu zrovna nepomohli spoluhráči na pálce, právě oni ho ale naposledy vytáhli z průšvihu, když proti Mets nevydržel ani čtyři směny, během kterých si hosté doběhli pro tři body - a přesto dokázali Phillies zvítězit 11-10.

Proti Atlantě nastoupil Lohse ve své kariéře dvakrát a ani jednou zrovna nezářil. Nyní by ale mohl využít slabší formy pálkařů Braves. Ti si sice včera připsali pět oběhů, o víkendu ale proti Mets pokaždé vyhořeli a ve třech zápasech doběhli na domácí metu jen čtyřikrát. Také pro ně to byla nepříjemná ztráta, Atlanta je totiž v tabulce Východní divize těsně za Philadelphií a i ona si tak dělá nárok na play off. Atlantě se možná v posledních dnech tolik nedařilo na pálce, velkou výhodu by ale dnes mohla mít na postu nadhazovače. Zatímco domácí Lohse není zrovna nejspolehlivější, hostující Tim Hudson je letos - spolu s Johnem Smoltzem - velkou zbraní Braves. Dvaatřicetiletý hráč zažívá nejlepší sezonu od přestupu z Oaklandu - bilanci má vynikajících 15-7 a průměr 3.32 oběhů za devět směn. Na druhou stranu, Hudsonovy poslední zápasy jsou varovné: proti Mets, San Franciscu, Cincinnati, St. Louis a znovu Mets povolil vždy alespoň tři oběhy, přičemž za dva poslední zápasy si připsal dvě prohry.

Hudson je jedním z důvodů, proč bookmakeři za mírného favorita považují domácí, na něž vypsali kurs 2.00.

Reklama