Hlavní obsah

Duel dvacetiletých: Čakvetadzeová - Peerová

První semifinalistkou US Open se dnes brzy ráno našeho času stala světová jednička Justin Heninová. O stejnou metu se dnes pokusí zbylých šest hráček. V jednom ze čtvrtfinálových utkání změří síly mládí - Anna Čakvetadzeová a Shahar Peerová.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Anna Chakvetadze je v tuto chvíli 6. hráčkou světa, což je vzhledem k jejímu věku úctyhodné. Drobounká Ruska letos prohrála pouze 13 zápasů, do vítězného konce jich naopak dotáhla hned 53. Díky tomu se probojovala do čtvrtfinále Australian Open, kde vypadla se svou slavnější krajankou Šarapovou. Ještě lépe si vedla v Miami, zde skončila až v semifinále na raketě Heninové. Mezi nejlepší čtyřku se rovněž dostala v belgických Antverpách.

Růst formy následně potvrdila v Hobartu, kde získala svůj celkově třetí titul v kariéře. Nečekala dlouho a přišel další - přemožitelku nenašla na podniku v 's-Hertogenbosch. Třetí letošní titul si připsala o dva týdny později v Cincinnati a zatím poslední letošní ihned poté ve Stanfordu. Ani další týden si nevedla špatně - v San Diegu došla do semifinále. Z těchto úspěchů vidno s jakým cílem přijela na US Open. Ve Flushing Meadows prozatím jen potvrzuje své letošní výsledky, když ve čtyřech odehraných zápasech neztratila ani set.

Dnes ji však bude soupeřkou talentovaná hráčka z Izraele - Shahar Peerová. Ta během dvou sezon postoupila žebříčkem WTA skoro o 200 příček vzhůru a momentálně je už 19. hráčskou světa. Letos se blýskla hned na úvodním grandslamu, kde ve čtvrtfinále vypadla s pozdější vítězkou Serenou Williamsovou, když o postup přišla až po prohraném 3. setu v poměru 6:8.

Na Prvního máje narozená Izraelka pokračovala v kvalitních výkonech i po Australian Open, když se jí nejvíce dařilo v Memrhisu, kde prohrála až ve finále s se starší ze sester Williamsových. Semifinále si navíc zahrála v Gold Coast a Miami. Dobrou formu si rodčka z Jeruzalému přivezla i na US Open. Ve třetím kole dokonce vyřadila i největší českou naději Nicole Vaidišovou, když vyhrála tiebreak třetího setu v poměru 7:5.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin ruská hráčka, pro kterou hovoří většina statistik. Jestliže věříte, že to dnes potvrdí, tak si vsaďte s kursem 1.46. Shahar Peerová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Izraelku vsadíte s kursem 2.35.

Reklama