Hlavní obsah

Budou Češi v turnaji pokračovat?

Ve skupině C na Mistrovství Evropy v basketbale je rozhodnuto o dvou postupujících do osmifinálových bojů, jeden však stále chybí. Kdo jím bude, se dnes rozhodne v zápase Česko - Turecko.

Článek

Čeští reprezentanti vstoupili na ME zápasem s Německem, do kterého nešli zdaleka v roli favorita. Tým kolem Jiřího Welsche a Luboše Bartoně však hrál velmi dobře a v poločase dokonce vedl o 6 bodů. Ve třetí čtvrtiny to ale byli bohužel Němci, kdo diktoval hru, díky čemuž se dostali do těsného vedení. Češi však zabrali a po čtyřech čtvrtinách svítil na ukazateli skóre nerozhodný výsledek. Šlo se tedy do prodloužení, do kterého bohužel nemohli nastoupit vyfaulovaní Welsch, Whitfield a Benda, což rozhodlo o vítězství Němců.

Druhé utkání bylo úplně jiné. Proti Litvě čeští reprezentanti zaspali začátek a to se v zápase s největším favoritem skupiny C nevyplácí. „Hráli jsme velmi špatně v obraně, ale Litevci měli až neuvěřitelně vysoké procento střelby. V druhém poločase jsme ukázali, že můžeme konkurovat i těm nejlepším, a stále jsme schopni bojovat o postup,“ konstatoval trenér Zděnek Hummel. „Ve středu budeme pod menším psychickým tlakem než Turci, pro nás je už úspěchem, že jsme tady,“ dodal kouč českého národního týmu.

Ten dnes bude čelit soupeři, který je v tuto chvíli v tabulce na poslední příčce. Turci sice přijeli na šampionát v roli silnějšího celku než je ten český, ale prozatím to nepotvrdili. V prvním zápase podlehli podle předpokladů o 17 bodů Litvě, když přísnější měřítko snesl pouze 18bodový Hidayet Türkoglu a včera překvapivě prohráli s Německem. Porážka to navíc nebyla jen tak ledajaká, nýbrž třicetibodová.

„Nemohu pochopit, co se stalo. Nemůžeme soupeře nechat hrát, jak je mu libo. Jestliže chcete porážet týmy jako Litva nebo Německo, pak nesmíte soupeřovu úspěšnost střelby držet nad 50% a svou pod 30%. Měli jsme 45 dní na přípravu a během tohoto období jsem nezaznamenal žádný znak této hry, kterou praktikujeme,“ řekl rozhořčený turecký trenér Bogdan Tanjevič.

I přes tato fakta vstoupí dnes jeho tým do zápasu jako favorit s kursem 1.35. Myslíte si, že úspěšnější budou Češi, pak si vsaďtě u společnosti bwin s kursem 2.95. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články