Hlavní obsah

Potvrdí Federer svou bilanci s Roddickem?

US Open nabídne dnes pikantní souboj. Ve čtvrtfinále se utkají Roger Federer a Andy Roddick. Bilance vzájemných zápasů zatím vyznívá jednoznačně pro světovou jedničku v poměru 13:1.

Článek

Jediné vítězství si Roddick připsal před čtyřmi lety v Montrealu, kdy porazil Švýcara díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu. Žádná zkrácená hra nebyla třeba v posledním vzájemném duelu těchto tenistů - v semifinále letošního Australian Open zvítězil Federer hladce 3:0 na sety, když Roddickovi dokonce uštědřil nepopulárního kanára.

První grandslam sezony nakonec fenomenální Švýcar dohrál do vítězného konce, když ve finále porazil Chilana Fernanda Gonzaleze. O týden později sice slavil triumf v Dubaji, ale na následujících turnajích ATP Masters příliš neoslnil; v Indian Wells vypadl hned ve druhém kole s Guillermem Caňasem a v Miami podlehl stejnému soupeři v osmifinále.

Do herní pohody se vrátil na antuce v Monte Carlu, kde nestačil až ve finále na Rafaela Nadala, kterému porážku oplatil v Hamburku. Na Rolland Garros byl však ve finále opět úspěšnější Nadal a ve Wimbledonu zase úřadoval rodák z Basileje. Americké betony letos poprvé okusil v Montrealu, kde byl blízko 50 titulu na okruhu ATP v kariéře, ale ve finále ho překvapivě porazil Novak Djokovič. Na jubilejní triumf však nečekal dlouho, jelikož další týden nenašel přemožitele v Cincinnati.

Jako nůž máslem prozatím prochází i posledním grandslamem sezony, i když ztratil po jednom setu s Isnerem a následně i s Lopezem. Dnes ho však čeká oblíbený soupeř. „Jeho hru znám velmi dobře,“ řekla světová jednička o Roddickovi. „Ale snaží se proti mně hrát vždycky jiným způsobem. Už toho zkoušel hodně - hru od základní čáry, sekané údery, servis - volej. I proto doufám, že nebudu překvapený,“ dodal Federer.

Rovněž hladce se mezi nejlepší osmičku dostal 187cm vysoký Andy Roddick. Rodáka ze státu Nebraska letos vybojoval dvě turnajové prvenství. Stejně jako v předchozích dvou sezonách nenašel přemožitele na podniku Queen's Club v Londýně a před pár týdny zvítězil na betonu ve Washingtonu.

Nejblíže další trofeji byl v Memphisu, kde prohrál až ve finále. O kolo dříve loučil na podnicích v Indian Wells, Indianapolis, San Jose a už zmíněném Australian Open. Na probíhajícím US Open si už poradil s rozhodně kvalitními soupeři jako jsou Jose Acasuso nebo Thomas Johansson. Posledním soupeřem mu byl Tomáš Berdych, ale český tenista ve druhém setu musel zápas skrečovat.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jasným favoritem zápasu s kursem 1.07 na jeho vítězství. Sázka na to že do semifinále postoupí Roddick je oceněna kursem 5.65.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články