Hlavní obsah

Najde Moya opět recept na srbskou hvězdu?

Velké jméno si během poslední doby vydobyl Novak Djokovič, kterému v tuto chvíli patří třetí příčka na žebříčku ATP. Přemožitele prozatím na US Open nenašel, dnes se o jeho konečnou pokusí zkušený Carlos Moya.

Článek

Že na to má, potvrzují vzájemné zápasy, které hovoří v poměru 2:1 pro Španěla. Povzbuzující pro něj je jistě i to, že oba vítězné duely se datují do letošního roku - ten poslední spolu dokonce odehráli těsně před US Open sezony na turnaji ATP Masters Series v Cincinnati, kde Moya vyhrál hladce po setech 6-4 a 6-1.

Tento zápas měl však i druhou stránku, Djokovič týden před tím zvítězil na stejně prestižním turnaji v Montrealu, když ve finále porazil Rogera Federera a jistě tak nehrál s plnými silami. Dnes s takovým handicapem hrát nebude, i když už ve Flushing Meadows odehrál také těžká utkání. Vůbec největší souboj svedl ve druhém kole s Radkem Štěpánkem, kterého porazil až díky vítěznému tiebreaku pátého setu. „Byla to loterie a já měl dnes špatný lístek,“ řekl po utkání český tenista.

S rodákem z Bělehradu to však měl velmi těžké. Srb má totiž letos na svém kontě už čtyři turnajové tituly - první zaznamenal v úvodu roku v Adelaide. Z dalšího vítězství se radoval v dubnu v Miami, když ve finále zdolal Rafaela Nadala. Následně triumfoval v Estoril a poslední trofej získal, jak už bylo zmíněno, v Montrealu.

Carlos Moya vstoupil do roku 2007 semifinálovou účastí v indickém Chennai. Následně prohrál až ve finále s Jamesem Blakem na tvrdém povrchu v Sydney. Sympatický Američna ho vyřadil i v prvním kole Australian Open. Další finálovou účast si připsal rodák z Malorky v Acapulcu. O kolo dříve skončil v květnu v Hamburku. Na Roland Garros prohrál 30letý Moya ve čtvrtfinále s krajanem Nadalem a ve Wimbledonu nestačil hned v prvním kole na domácího Tima Henmana. Na začátku července došel do semifinále v Bastadu, poté svou formu potvrdil titulem v Umagu, kde zdolal Rumuna Pavla. Čtvrtfinále si poté ještě zahrál v Cincinnati.

Ve Flushing Meadows měl prozatím na první pohled jednoduchý los, když se střetl s Phauem, Kunitsynem, Kohlschreiberem a v osmifinále Gulbisem. Avšak například posledně jmenovaný si o kolo dříve poradil hladce ve třech setech s Tommy Robredem. „O Gulbisovi jsem před zápasem jenom slyšel a rozhodně jen chválu,“ řekl po utkání Moya,

Na výhru favorizovaného Djokoviče vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.160. Na výhru v žebříčku ATP o 14 míst hůře postaveného Moyu určili bookmakeři kurs 4.01.

Reklama