Hlavní obsah

Protáhne Cleveland vítěznou sérii?

Svůj náskok na Detroit zvyšují v posledních dnech baseballisté Clevelandu. Indians vyhráli tři zápasy v řadě a čtvrtý se pokusí získat dnes v Los Angeles proti domácím Andělům.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Ačkoli Centrální divize Americké ligy slibovala před sezonou vyrovnanou podívanou, boj o play off se omezil jen na dva týmy. Kansas je tradičně špatný, Chicago letos úplně propadlo a nedaří se ani Minnesotě, která má po čtyřech prohrách v řadě zápornou bilanci. Úplně na čele divize je Cleveland, který se v posledních dnech dostal do fantastické formy. Indiáni od prohry v Kansasu před dvěma týdny odehráli dvanáct zápasů s bilancí 11-1. Dokázali je porazit jen soupeři z Chicaga, všechny ostatní především díky silné pálce Cleveland porazil. Jako poslední se o formě Indians mohla přesvědčit Minnesota - hvězdný Johan Santana si letošní bilanci s týmem z Ohia zhoršil na 0-5 a Twins se před hosty museli sklonit i předevčírem a včera. Cleveland dnes navíc na kopec pošle jedno ze svých tří es. Paul Byrd sice není tak dominantní jako jeho spoluhráč Sabathia, s podporou spoluhráčů na pálce má ale skvělou bilanci 14-5, přestože si proti němu soupeři během devíti směn doběhnou pro průměrných 4.19 bodů. A aby toho nebylo málo, Los Angeles Angels toho zatím proti Byrdovi příliš nepředvedli; z šesti zápasů má proti nim nadhazovač hostů bilanci 3-0.

Také Andělé z Los Angeles mohou být těsně před koncem základní části spokojeni. Před Seattlem totiž mají v čele Západní divize pohodlný náskok a jen vlastní kolaps by je mohl připravit o play off. Je ovšem pravda, že formu jako na konci srpna už nemají. Tehdy vyhráli Angels pět zápasů v řadě, včetně celé důležité série na půdě Seattlu. Září ovšem začali dvěma domácími prohrami s Texasem a po dvou vítězstvích nad Oaklandem prohráli včera znovu, tentokrát 2-6. Podobně jako Cleveland, i oni dnes pošlou na kopec jedno ze svých es. Kelvim Escobar je spolu s Johnem Lackeym největší zbraní Angels na nadhozu. O tom už se ostatně mohl letos jednou přesvědčit i Cleveland, na jehož stadionu odházel Escobar devět fantastických směn, během nichž domácí úplně vymazal. Dnes tak bude mít rodák z Venezuely možnost dát zapomenout na svůj poslední start. Před pěti dny totiž odházel svůj letos nejhorší zápas, když proti Texasu nevydržel na hřišti ani tři směny a Rangers povolil celkem pět oběhů.

I přes vynikající formu hostů je v dnešním utkání papírovým favoritem domácí Los Angeles, na které bookmakeři bwin vypsali kurs 1.59. Myslíte si, že to neodpovídá šancím obou soupeřů? Tak si vsaďte na Cleveland, kurs na něj je lákavých 2.40.

Reklama