Hlavní obsah

US Open: Ve finále ženské dvouhry bude Ruska

Ve Flushing Meadows jde letos všechno přesně podle plánu a dnes jsou tak na programu semifinálové duely žen. V tom prvním změří síly dvě Rusky - Světlana Kuznětsová a Anna Čakvetadzeová.

Článek

Ve vzájemném duelu se tyto dvě hráčky z největší země světa střetly doposud dvakrát. V roce 2005 vyhrála v Eastbourne Kuznětsová stejně jako o rok později ve Varšavě. Ruska žijící v Monte Carlu letos na okruhu WTA i přes své postavení v žebříčku získala prozatím pouze jeden turnajový titul - přemožitelku nenašla před 14 dny v New Haven.

Blízko však byla i dalším trofejím; neúspěšné finále si zahrála v Doha, Indiana Wells a Berlíně. 22letá Kuzněcová nechyběla na žádném letošním grandslamu, navšech hrála dobrý tenis, ale na nejlepší čtyřku dosáhla až nyní ve Flushing Meadows; Australian Open pro ni skončilo čtvrtým kole, na pařížské antuce došla o zápas dále stejně jako na Wimbledonu - tam prohrála s pozdější vítězkou V. Williamsovou.

Na US Open si už poradila s několika silnými soupeřkami jako Francouzkou Pinovou, Španělkou Medinovou nebo ve čtvrtfinále Maďarkou Szavayovou. „V prvním setu jsem vynaložila hodně sil, jelikož jsem nehrála rozhodně tak, jak bych chtěla. Druhý set už byl lepší, a jsem šťastná za vítězství po setech 6-4 a 6-1,“ řekla po posledním zápase Kuznětsová.

Její soupeřkou v semifinále posledního letošního grandslamu bude krajanka Anna Čakvetadzeová, která je v tuto chvíli 6. hráčkou světa. K jejímu věku to je jistě úctyhodné postavení a rozhodně zasloužené. Pouze 58kg vážící Ruska letos prohrála jenom 13 zápasů, do vítězného konce jich naopak dotáhla hned 54. Díky tomu se probojovala do čtvrtfinále Australian Open, kde vypadla se svou slavnější krajankou Šarapovou. Ještě lépe si vedla v Miami, zde skončila až v semifinále na raketě Heninové. Mezi nejlepší čtyřku se rovněž dostala v belgických Antverpách.

Růst formy následně potvrdila v Hobartu, kde získala svůj celkově třetí titul na okruhu WTA v kariéře. Nečekala dlouho a přišel další - přemožitelku nenašla na podniku v 's-Hertogenbosch. Třetí letošní triumf si připsala o dva týdny později v Cincinnati a zatím poslední ihned poté ve Stanfordu. Ani další týden si nevedla špatně - v San Diegu došla do semifinále. Z těchto úspěchů vidno s jakým cílem přijela na US Open. Ve Flushing Meadows prozatím jen potvrzuje své výsledky, když v pěti odehraných zápasech neztratila ani set.

Favoritkou zápasu je podle expertů bwin zkušenější Kuznětsová, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.36. Anna Čakvetadzeová podává letos velmi dobré výkony a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na ni vsadíte s kursem 2.65.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články