Hlavní obsah

Pomstí Venus Williamsová svou sestru?

V semifinále ženské dvouhry US Open nechybí světová jednička Justine Heninová, která pavoukem doposud proplouvá bez sebemenšího zaváhání, když si ve čtvrtfinále poradila hladce i s domácí Serenou Williamsovou. Dnes ji čeká její sestra Venus, na niž nemá Belgičanka vůbec dobré vzpomínky.

Článek

Se starší ze sester Williamsových se totiž doposud střetla osmkrát, když zvítězit dokázala jen jednou - v roce 2001 vyhrála první vzájemný duel. Od té doby na Američanku nevyzrála, na druhou stranu se s ní naposledy střetla před čtyřmi lety, kdy ještě nebyla na takové výši jako nyní.

Letos Justine Heninová jen navazuje na své kvalitní výsledky z let minulých a právem je královnou ženského tenisu. Loni se dokonce probojovala do finále všech grandslamů, přesto vyhrála pouze jediný - Roland Garros. Tímto titulem obhájila vítězství z roku 2005 a letos triumfovala už potřetí v řadě.

Svou kvalitu jasně potvrdila i na dalších turnajích - přemožitelku nenašla v Dubaii, Doha, Varšavě, Eastbourne a Torontu. Ve finále Australian Open a Wimbledonu však chyběla, což chce napravit v USA. Na betonovém grandslamu prozatím prochází pavoukem jako nůž máslem, když všechny soupeřky porazila ve dvou setech. Hned čtyřem navíc nadělila nepopulárního kanára, toho si neodnesla předevčírem pouze Serena Williamsová, která ve druhém setu dokázala jednu hru zapsat na své konto.

„Byla lepší,“ řekla po utkání mladší ze sester Williamsových. „Ale myslím si, že měla hodně šťastných úderů a já hodně chybovala,“ dodala Američanka. „Po tiebreaku prvního setu jsem hrála neuvěřitelný tenis,“ pochválila se po zápase Heninová.

Dnes ji čeká semifinále, při kterém jistě bude potřebovat předvést opět velmi dobrý výkon, aby postoupila do závěrečného boje o titul. Venus Williamsová toho letos stejně jako její sestra prozatím moc neodehrála, přesto už přidala do své sbírky jeden grandslamový titul - přemožitelku už počtvrté v kariéře nenašla na wimbledonské trávě.

Kromě tohoto úspěchu přidala momentální 14. hráčka světa triumf v americkém Memphisu, čímž zaokrouhlila svůj počet turnajových prvenství na 35. O další usiluje nyní ve Flushing Meadows, kde se jí doposud daří podobně jako Heninové. Jediným problémovým zápasem bylo čtvrtfinále, ve kterém uspěla s Jelenou Jankovičovou až díky úspěšně zvládnutému tiebreaku třetího setu. Takové zavání by se jí dnes mohlo stát osudovým. „Ona se každoročně zlepšuje, kdyby tomu tak nebylo, pak by nebyla tak dlouho na samém vrcholu,“ řekla bývalá světová jednička Venus Williamsová o té současné.

Myslíte si, že dnes Američanka potvrdí své velmi dobré výsledky a zároveň pomstí svoji sestru, pak si na ni vsaďte u společnosti bwin s kursem 2.74. Heninová letos patří jednoznačně opět ke špičce ženského tenisu a i díky svému postavení v žebříčku je dnes favoritem. U bwin si na Belgičanku vsadíte s kursem 1.34.

Reklama