Hlavní obsah

V Jihlavě se představí Ústí nad Labem

Vysočina Jihlava loni marně bojovala o postup do Gambrinus ligy a letos se jí doposud opět nedaří tento cíl naplňovat. Dobře si zatím nevede ani Ústí nad Labem, které to bude mít dnes na hřišti ambiciózního celku hodně těžké.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Na takovéto souboje se Spartou si musí Jihlavští počkat

Článek

Jihlava vstupovala do loňského ročníku 2. ligy s jediným cílem - postoupit. Její výkony však na to nestačili a mužstvo z Vysočiny nakonec skončilo až na páté příčce s devítibodovou ztrátou na postoupivší Bohemians 1905. Klokani sice postoupili, přesto jejich název bez dodatku 1905 ve druhé nejvyšší české soutěži figuruje i letos. Tento název totiž před dvěma lety přijal Střížkov a i po postupu do profesionální soutěže si ho prozatím ponechal. Kromě Bohemians je ve 2. lize letos dalších pět nováčků.

Zpět ale k Jihlavě, ta vstoupila do nového ročníku se stejným cílem jako do toho loňského. Ambice to jsou jistě hezké, ale výsledky na to Jihlava prozatím zdaleka nemá. Z pěti utkání zvítězila doposud pouze jednou, k čemuž sice přidala ještě dvě remízy, ale stále je to málo. Jen se štěstím navíc prošli Jihlavští do dalšího kola Poháru ČMFS, v němž porazili 3:2 Žďár nad Sázavou. V dalším kole narazí na prvoligové Brno, což bude pro svěřence trenéra Luboše Zákostelského rozhodně tvrdý oříšek.

„Chcete po pěti kolech odvolávat trenéra? Já myslím, že to rozhodně není na místě,“ konstatoval k jihlavské krizi Zdeněk Tulis, šéf FC Vysočina. „Ještě pořád se nic neděje. Při tříbodovém systému se může situace měnit k lepšímu po každém zápase. Jen si vzpomeňte, na jakých příčkách se loni pohybovala v úvodu Bohemka,“ dodal ředitel klubu.

Tři body si mohou Jihlavští připsat už dnes, když v 19:00 přivítají Ústí nad Labem. Severočeši však rozhodně nebudou jednoduchým soupeřem i proto, že každý bod je pro ně cenný jako sůl. Prozatím totiž mají na svém kontě ještě o bod méně než domácí. Tři body si sice připsali v úvodním kole s Třincem, ale od té doby vycházeli bodově naprázdno až do minulého týdne, kdy doma překvapili remízou se silným Hradcem Králové. Skóre otevřel ve 38. minutě Fousek a za tohoto stavu se šlo i do kabin. V 60. minutě však zhatil z penalty šance na tříbodový zisk domácích Votrok Bouška.

Dnešní souboj má podle bookmakerů favorita v domácím mužstvu, na které experti bwin vypsali kurs 1.55. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Jestliže ano, pak je kurs 3.50 na remízu nabízen právě pro vás. Vidíte-li naopak šance Ústí optimisticky, poté využijte sázky na vítězství hostů s kursem 5.00 rovných.

Reklama