Hlavní obsah

Cubs se mohou vrátit do čela divize

O vedení v divizi přišli po včerejší prohře s Pittsburghem baseballisté Chicaga Cubs. Už dnes se ho mohou znovu ujmout. Kromě toho, že Milwaukee musí prohrát, si ale oni sami musejí poradit se St. Louis.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Cubs zbývá odehrát do konce základní části dvacet zápasů a každé vítěství je pro ně ohromně důležité. Jejich souboj s Milwaukee je totiž velice vyrovnaný a vzhledem k tomu, že na divokou kartu pro čtvrtý nejlepší tým Národní ligy rozhodně nemohou spoléhat, je každé klopýtnutí hodně mrzí. V tomto ohledu byl pro ně minulý týden mizerný. Zatímco Milwaukee dokázalo proti Houstonu a Cincinnati vždy dvakrát vyhrát, Cubs se vůbec nedařilo. S losangeleskými Dodgers prohráli úvodní dva zápasy, napotřetí sice uspěli, ale čtvrté utkání znovu ztratili. Spokojeni pak určitě nemohou být ani se sérií v Pittsburghu: v sobotu sice vyhráli 5-1, v pátek a v neděli ale prohráli celkovým skóre 6-16. To pro nadhazovače není příliš dobrá vizitka. O to, aby se to neopakovalo, by se dnes měl postarat Ted Lilly. Letošní posila Cubs prožívá svou vůbec nejlepší dosavadní sezonu - po 29 startech má velmi slušnou bilanci 14-7 a průměr 3.85 oběhů na zápas. Pálkařům se proti němu příliš nedaří, za 180 směn jim povolil jen 159 odpalů. Proti St. Louis se mu letos daří střídavě: v dubnu odházel vynikající zápas, ovšem jeho spoluhráči se zmohli na jediný bod a bylo z toho prohra. Na konci července se proti Kardinálům postavil podruhé a tentokrát vítězně. Až ve třetím utkání selhal; před třemi týdny povolil St. Louis za šest směn 5 oběhů a bilanci s ním si zhoršil na 1-2.

A co hůř, zdá se, že pálkaři Kardinálů se dostávají do formy, kterou nepříliš úspěšně hledají celou sezonu. Jeden z nejslabších útoků MLB se zřejmě zdravě naštval minulé pondělí po prohře 0-11 v Pittsburghu. Den nato vyhráli v Pennsylvánii 6-2 a následující prohru 2-8 odčinili drtivým vítězstvím 16-4. Poté Kardinálové odcestovali do Arizony. Tady prohráli všechny tři zápasy, podobně jako v případě Cubs za to ale mohli především nadhazovači. Ti domácím povolili celkem 19 oběhů a po výsledcích 2-7, 8-9 a 5-6 má St. Louis na svém kontě nepříjemnou šňůru porážek. Ta jim zmenšila šance dostat se do play off, na které si hráči trenéra La Russy určitě ještě dělají zálusk. Přerušit sérii proher se dnes pokusí nadhazovač Joel Pineiro. Dlouholetý hráč Seattlu začal sezonu v dresu Bostonu, kde se mu ale vůbec nedařilo. St. Louis po něm sáhlo kvůli nedostatku nadhazovačů, zaviněném různými zraněními. A vyplatilo se to: Pineiro si vzpomněl na svá nejlepší léta a ze sedmi utkání, která odházel, zklamal jen v jednom, hned v tom prvním proti Washingtonu. Od té doby má bilanci 4-1, přičemž jedné z výher dosáhl právě proti Cubs, které se pokusí zastavit i dnes.

Dnes mu ovšem bookmakeři tolik nevěří. Za favorita totiž považují domácí Cubs, na které vypsali kurs 1.70. Pokud si myslíte, že Pineiro proti Cubs uspěje znovu, vsaďte si na hosty ze St. Louis - kurs na ně je 2.20.

Reklama