Hlavní obsah

Monfilse čeká silný Volandri

Probíhající antukový turnaj v Bukurešti má dnes na programu zbylé zápasy úvodního kola. Jedním z nich bude souboj Gaela Monfilse a Filippa Volandriho. Oba tenisté umí na antuce zahrát velmi dobře a dá se tak očekávat zajímavý duel.

Článek

Ve vzájemném souboji se tito hráči utkali doposud jednou; na začátku roku 2006 se v Dauhá radoval 21letý Francouz, když Itala na tvrdém povrchu přehrál celkem hladce ve dvou setech. Dnes se však střetnou na antuce, což nebude pro Volandriho jistě nevýhodné.

Rodák z Livorna, jenž před šesti dny oslavil 26. narozeniny, zažívá životní sezonu. V tuto chvíli je totiž 28. hráčem světa, když byl před pár týdny ještě o dvě příčky výše, čímž dosáhl svého dosavadního maxima. Jeho jméno se v probíhající sezoně blýskalo především na domácí půdě v Římě, kde se i přes velmi prestižní podnik ATP Masters Series propracoval až do semifinále. Postupně si poradil s Gabajašvilim, Gasquetem, světovou jedničkou - Federerem, Berdychem a až v semifinále skončil na raketě Gonzaleze.

Poměrně dobře se mu vedlo i na Roland Garros; ve třetím kole dokonce porazil Ivana Ljubičiče, avšak na Robreda už v dalším utkání nestačil. Úspěchem Itala, který jednoznačně preferuje oranžový povrch, bylo i čtvrtfinále ve Valencii. O kolo dále se propracoval v Bastadu, kde ho vyřadil David Ferrer.

Navázat na antukové úspěchy se momentálně jistě pokusí v Bukurešti. Soupeřem v prvním kole mu však bude nevyzpytatelný Gael Monfils. Ten je v tuto chvíli 48. hráčem světa. Pravděpodobně by byl výše, avšak zranění mu nedovolila letos odehrát doposud zdaleka takové množství turnajů, jaké by si určitě představoval. Na tvrdém povrchu startoval jen zřídka a i díky tomu nezaznamenal žádný úspěch. Sezona tak pro něj prakticky začala až na antuce, konkrétně v Portschachu, kde hned došel do finále.

Dobře si vedl následně i na pařížském grandslamu, kde si poradil s Olivierem Rochusem a překvapivě i Juanem Ignaciem Chelou. Ve třetím kole sice nestačil na Davida Nalbandiana, přesto zanechal za svými výkony jistě pozitivní dojem. V dobrém světle se následně předvedl i na Wimbledonu, kde si poradil s T. Johanssonem a Vliegen, vypadl až ve třetím kole s Davyděnkem. Monfils však nečekal dlouho a Rusovi tuto porážku vrátil. Hned v úvodním kole podniku v Gstaadu porazil turnajovou jedničku ve třech setech, ale konečnou mu vystavil krajan Mathieu. Na turnajích hraných v posledních týdnech se mu moc nevedlo.

I přes postavení v žebříčku a antukovým schopnostem Volandriho je dnes mírným favoritem Monfils, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.73. Jste-li názoru, že Ital potvrdí své výsledky na oranžovém povrchu, pak si vsaďte u bwin právě na něj - kurs je 1.87.

Reklama