Hlavní obsah

Santos si v Baltimoru odbyde premiéru

Bez tří nejlepších pálkařů prohráli baseballisté Los Angeles Angels své dva poslední zápasy a ztratili tak v souboji o nejlepší tým Americké ligy. S navrátilcem Guerrerem v sestavě se dnes Andělé pokusí vrátit na vítěznou vlnu na stadionu Baltimoru.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Dvě víkendové prohry byly sice pro Angels nepříjemné, žádnou tragédii ovšem neznamenaly. Los Angeles má na čele Západní divize pohodlný náskok na Seattle a pokud se nestane něco mimořádného, postup do play off je nemine. Vrásky přidělávají trenérovi Sciosciovi spíše zranění jeho svěřenců. Největší ztrátou v posledních dnech byla absence Vladimira Guerrera, jednoho z nejlepších pálkařů MLB a ofenzivního tahouna Andělů. Rodák z Dominikánské republiky měl potíže s tricepsem, kvůli kterým vynechal čtyři zápasy. Dnes už mu ale lékaři dali svolení hrát, což je pro trenéra Los Angeles vynikající zpráva. V pořádku ale stále není rychlík Chone Figgins a poslední dva zápasy, ve kterých si Angels připsali pouhé tři body, chyběl i Gary Matthews - ten ovšem seděl na lavičce, protože Cleveland poslal do hry levoruké nadhazovače. Ofenzivní prapor kalifornského týmu v posledních dnech držel veterán Garret Anderson, v jehož další solidní výkon určitě doufá nadhazovač Joe Saunders. Ten se totiž na kopec postaví po třech slabých startech v řadě. Poté, co v Bostonu eliminoval domácí Red Sox, nezvládl domácí utkání s Torontem, nedařilo se mu ani poslední srpnový den proti Texasu a další prohru si připsal naposledy proti nevýraznému Oaklandu. I tak si ale drží velmi slušný průměr 3.78 bodů za devět směn, přičemž na cizích stadionech má statistiky ještě lepší - soupeřům dovolí průměrně jen 2.31 oběhů za zápas a bilanci má vynikajících 4-1.

Ty si může ještě vylepšit proti domácímu Baltimoru, který se trápí i na konci nepovedené sezony. Jedinou motivací Orioles je skončit v divizi před momentálně poslední Tampou. I to ale bude problém, pokud bude Baltimore hrát tak, jako v posledních týdnech. Domácí na konci srpna zarmoutili své fanoušky šňůrou devíti proher v řadě, kterou ukončila až výhra 9-8 na půdě silného Bostonu. S nejlepším mužstvem soutěže se ale rozloučili dalšími dvěma prohrami, a podobně pokračovali i minulý týden. Na stadionu Tampy Bay uhráli sice vítězství 8-4, v dalších dvou utkáních je ale domácí porazili a zvlášť drtivá porážka 2-17 v posledním utkání série zápasů hraných venku musela hodně bolet. Poté se Baltimore vrátil na svou půdu, ovšem nedaří se mu o moc lépe. Od čtvrtka tam totiž hostili Boston, proti kterému odehrál čtyři zápasy. Uspěl jen v tom sobotním, v němž zvítězil 11-5, ostatní tři souboje ale vyhráli hosté. A aby toho nebylo málo, vedle dalších nadhazovačů se Orioles zranil Erik Bedard, letošní hvězda týmu. Šanci proto dostávají i horší nadhazovači, například Victor Santos, který se dnes postaví na kopec ke svému prvnímu letošnímu startu. Santos až dosud oblékal dres Cincinnati, kde se mu příliš nedařilo, Baltimore ale vykoupil jeho smlouvu a nyní mu dá šanci ukázat, co v něm je.

Podle bookmakerů ale toho Dominikánec příliš nepředvede, a proto vypsali jako papírového favorita hosty, na něž si můžete vsadit s kursem 1.57. Myslíte si, že ze souboje krajanů Santos vs. Guerrero vyjde lépe nadhazovač, který si připíše své první vítězství v barvách Baltimoru? Pak si vsaďte na domácí, kurs je 2.45.

Reklama