Hlavní obsah

Simona dnes čeká ruský mladíček

Tenisový turnaj v rumunské Bukurešti má dnes na programu zápasy druhého kola. Šestý nasazený Gilles Simon v něm poprvé v kariéře změří síly s Jevgenijem Korolevem.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Francouzi Simonovi příliš nevyšel vstup do sezony, když na prvních čtyřech turnajích nedošel dál jak do druhého kola. Na začátku února však zahrál skvěle na turnaji v Marseille, kde vyřadil například Lleytona Hewitta nebo Jonase Bjorkmana a ve finále ho nezastavil ani Marcos Baghdatis. O měsíc později skončil teprve 22letý tenista ve třetím kole v Indian Wells, kde prohrál s Argentincem Chelou. Na následujícím podniku v Miami skončila jeho cesta turnajem rovněž ve třetím kole, ale tentokrát na raketě Andyho Roddicka.

Na antuku vstoupil rodák z Nice rozpačitým dojmem, ale dokázal se rozehrát a uspět v Římě, kde byl v osmifinále nad jeho síly Tommy Robredo. Aktuálně 42. hráč světa došel ještě do čtvrtfinále v Bastaadu a Umagu. Druhý nejlepší dosavadní výsledek sezony zaznamenal v Sopotech, kde nestačil v semifinále opět na Španěla Robreda. Žádný z grandslamů mu nevyšel a tak se o druhý letošní titul chce pokusit nyní v Bukurešti. Na rumunském podniku si v úvodním kole celkem hladce poradil se Španělem Garciou-Lopezem.

Dnes ho čeká papírově podobně těžký soupeř - Jevgenij Korolev. Ten je v tuto chvíli na 89. místě světového žebříčku - v dubnu letošního roku na tom byl o 25 příček lépe. Tento propad má jasnou příčinu, v poslední době se mu totiž nevede rozhodně podle představ. Na úvod sezony si zahrál semifinále v Las Vegas a o kolo dříve skončil v Sydney. Tyto výsledky byly možná i trochu překvapivé, nýbrž rodákovi z Moskvy je momentálně pouhých 19 let.

Postupem času však začal potvrzovat nevyrovnanost formy, když na úspěch čekal poměrně delší dobu. Ten přišel na antukovém turnaji ve Valencii, kde dosáhl na čtvrtfinále. Stejného úspěchu docílil i po Wimbledonu v Amersfoortu, kde prohrál se svým krajanem Južným. Na amerických betonech se mu následně vůbec nedařilo, což potvrdil na US Open, kde vypadl hned v úvodním kole se Stanislasem Wawrinkou.

Na výhru Gillese Simona vypsala sázková kancelář bwin poměrně nízký kurs 1.29. Pokud věříte ve výhru ruského mladíka, je tu pro vás zajímavý kurs 2.96.

Reklama