Hlavní obsah

Wembley uvidí šlágr středeční kvalifikace

Anglie postupně napravuje velmi špatný start do kvalifikace o Euro 2008 a dnes má konečně šanci probojovat se na příčku zajišťující postup. Cíl je to sice hezký, ale ne zrovna jednoduchý, reprezentanti Albionu totiž musí porazit Rusko, které pod vedením Guuse Hiddinka ještě neprohrálo.

Článek

Trenér Angličanů Steve McClaren má navíc dosti velké problémy se sestavou, když stejně jako s Izraelem bude postrádat čtveřici zraněných Rooney, Lampard, Hargreaves a Beckham. Opět jsou tak v nominaci Gareth Barry, Emile Heskey a Shaun Wright-Phillips. Disciplinární trest si už odpykal dlouhán Peter Crouch a dnes je tak kouči k dispozici.

Chybět na hřišti rozhodně nebude Steven Gerrard, jehož start v sobotním kvalifikačním duelu vyvolal vlnu nevole u jeho zaměstnavatele Liverpoolu, jelikož kapitán Reds není stále stoprocentně fit po zlomenině nohy. „Rusové jsou fantastický tým. Když ještě nevylepšíme herní úroveň ze zápasu s Izraelem, nezískáme tři body. Při vší úctě k Izraeli nás čeká těžší zápas a lépe organizovaný soupeř,“ konstatoval klíčový záložník Albionu.

Gerrardova slova jsou jistě pravdivá, jako důkaz stačí tabulka skupiny E. Rusko je v tuto chvíli druhé dva body za suverénním Chorvatskem se skóre 14:1 a nulou v kolonce proher. S Anglií však ještě nehrálo - odvetu hostí největší stát světa za měsíc. Oba zápasy budou jistě velmi důležité a už ten dnešní může napovědět o vývoji skupiny. Z pohledu na tabulku je jasné, že bod budou brát spíše Rusové. „Remíza by byla fantastická. Fanoušci by ji jistě oslavovali v ulicích Moskvy,“ konstatoval Guus Hiddink.

Nizozemský kouč má dnes k dispozici až na brankáře kompletní kádr, ale u všech hráčů není start zcela jistý - vážný otazník visí nad duem Ivan Saenko - Yuri Zhirkov. Mezi tři tyče se stoprocentně nepostaví zraněná jednička Igor Akinfeyev, ani suspendovaná dvojka Vladimir Gabulov. Do branky se tak stejně jako v sobotu postaví Vyacheslav Malafeyev, který však v zápase s Makedonií (3:0) zlikvidoval pokutový kop.

Do role favorita je pasována domácí Anglie s kursem 1.45. Jestli si ale myslíte, že Rusové neprohrají, tak máte možnost vsadit si na tuto příležitost u společnosti bwin s kursem 2.31.

Reklama