Hlavní obsah

Rozloučí se Yankees s Torontem další výhrou?

Ke stíhací jízdě za Bostonem zaveleli minulý týden baseballisté New York Yankees. Nejbohatší klub soutěže má na svém kontě už sedm výher v řadě a osmou se chystají připsat dnes v Torontu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

V čele Východní divize zůstává patnáct zápasů před koncem základní části stále Boston. Pokud Yankees v sérii na půdě svého největšího rivala, která se začne zítra, neuspějí, bude jejich šance na vítězství v divizi velmi malá. I tak je ale pro ně jejich současná vítězná série ohromně důležitá. Yankees se totiž začínají vzdalovat Detroitu a Seattlu v boji o divokou kartu, kterou v Americké lize dostane nejlepší tým na druhém místě. Celé to odstartovala série v Seattlu, kde sice newyorčané prohráli první zápas, ovšem v dalších dvou přestříleli domácí celkovým skóre 22-5. Ústřední postavou obou utkání byl kromě nadhazovačů, kteří odvedli solidní práci, jako obvykle fantastický Alex Rodriguez. Vnitřní polař Yankees si připsal další tři homeruny a svou formu si přivezl i do Kansasu. Zde odehrál New York tři vítězné zápasy a v každém z nich si Rodriguez připsal minimálně jeden homerun. Až Toronto dokázalo zastavit jeho řádění: předevčírem a včera tam nejvážnější kandidát pro nejužitečnějšího hráče ligy sice neodpálil ani jeden bod, Yankees ale i bez jeho pomoci zvítězili 9-2 a 4-1. Svou zásluhu na tom znovu měli nadhazovači a o něco podobného se dnes pokusí nováček Ian Kennedy. Dvaadvacetiletý nadhazovač má za sebou teprve dva starty, při nichž se ukázal v dobrém světle: doma si připsal první vítězství v MLB proti Tampě a v Kansasu se sice minulý týden za jeho pobytu na hřišti nerozhodlo, za dva oběhy během pěti směn se ale určitě nemusí stydět.

Dnes ho čeká soupeř, který bude mít určitě velikou motivaci uspět. Toronto sice už na play off nepomýšlí, po sérii pěti porážek v řadě má ale najednou zápornou bilanci, se kterou rozhodně nebude chtít sezonu ukončit. Kanadský klub doplatil na nízkou produktivitu svých pálkařů, kteří jsou s Kansasem a White Sox nejslabší v Americké lize. Minulý pátek sice dokázali vyhrát první zápas v Tampě 7-2, s Floridou se ale rozloučili porážkami 4-5 a 2-3 a lépe nedopadli ani tento týden. V Detroitu znovu prohráli, tentokrát 4-5, a po návratu domů Blue Jays nezvládli první dva zápasy proti Yankees. Toronto, které navíc do konce sezony přišlo o velmi slušného pálkaře Troye Glause, dnes proti soupeři vyšle zkušeného A. J. Burnetta. Třicetiletý nadhazovač si vůbec nevede špatně, statistiky má nejlepší ze všech hráčů rotace, často ale doplácí na slabý útok svého týmu. Po svém návratu z listiny zraněných si ale vede skvěle, v žádném ze svých šesti utkání nezavinil více než tři oběhy a díky třem vítězstvím si vylepšil bilanci na 8-7. Letos navíc už dokázal Yankees jednou znemožnit, když jim na konci dubna nepovolil na jejich stadionu ani jeden bod.

Právě Burnett je důvodem, proč bookmakeři považují za favorita zápasu utrápené Toronto, na které si můžete vsadit s kursem 1.83. Myslíte si, že Yankees vyhrají poosmé v řadě? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je rovných 2.00.

Reklama