Hlavní obsah

Třinec čeká na oblíbeného soka

Zápasy prvního kola české hokejové extraligy jsou rozloženy do tří dnů. Většina se jich odehraje až dnes. Obhájce titulu Sparta zajíždí do Zlína, který dokázala v minulých dvou sezónách vyřadit z play off. Plzeň naopak již tři roky marně o vyřazovacích bojích sní a dnes hostí Vítkovice. Kladno míří na led Třince.

Článek

Oceláři se na jaře do rozšířeného play off prosadili až díky poslednímu kolu, ale posléze měli dosti blízko bojům v semifinále. V letním hokejovém poháru Třinec uspěl, když vyhrál svoji skupinu. Podařilo se mu to především díky skvěle zvládnutým domácím zápasům. V semifinále ovšem musel vycestovatl ven, což se mu stalo osudným. Mužstvo se během přípravy vyrovnávalo s celou řadou zranění, která však již z větší části odezněla. Třinec do sezóny vstupuje s mezinárodním kádrem, jehož více než třetinu tvoří cizinci. Posledním, který před začátkem sezóny podepsal s klubem smlouvu, se stal útočník Tomík. Pro post brankáře se vedení klubu dohodlo na prodloužení spolupráce s Čechmánkem, který svými výkony v minulém ročníku mužstvu výrazně pomohl.

Kladno v základní části minulé sezóny střílelo mnoho branek, k čemuž mu pomáhaly především přesilové hry. Předkolo play off se ovšem klubu nevydařilo. V letním hokejovém poháru dosáhli hráči sice opět průměru 3 branek na  zápas, ale tým skončil v tabulce se záporným skóre. Klub se přitom snažil právě v obraně posílit defenzivními typy. Z útoku zmizeli tři hráči, ale velmi zkušené jádro, které tvoří několikanásobní mistři světa, zůstalo, aby pomohlo mladíkům z proslulé kladenské líhně. Na úvod sezóny se hosté budou muset obejít bez Frolíka, Pavlase a zřejmě i Z Nedvěda. Kladno se naopak rozhodlo využít služeb dvou hokejistů, kteří ho na začátku října opustí a vyrazí na sever. Jsou to obránce L. Procházka a útočník Tenkrát.

Bookmakeři bwin přesto dnes favorizují domácí klub. Na výhru Třince vypsali kurs 1,8 . Hosté ze středu Čech podnikali v minulých letech dalekou cestu pro body neradi, protože obvykle žádné nezískali. Kladno uspělo na ledě dnešního soka pouze jednou v uplynulých deseti letech, když mělo ve svém středu opětovného držitele ocenění pro nejlepšího českého hokejistu sezóny. Tentokrát si lze na tříbodový úspěch hostů vsadit v kursu 3,3 .

Reklama