Hlavní obsah

Bukurešť: ve čtvrtfinále tři Francouzi

V pavouku probíhajícího turnaje v rumunské Bukurešti je nyní už pouze osm nejlepších. Mezi nimi jsou hned tři Francouzi. Gillese Simona čeká zápas s Hugem Armandem a ryze francouzské čtvrtfinále obstarají Gael Monfils s Marcem Gicquelem.

Článek

Ve vzájemném souboji se posledně dva jmenovaní utkali doposud třikrát. Úvodní dva duely zvládl lépe Monfils, když jak v roce 2005 v Lyonu, tak i sezonu poté v New Haven neztratil ani set. Rozhodně vyrovnanější zápas sehráli tito hráči letos v Marseille, kde Gicquel vyhrál rozhodující set v poměru 7:5.

O devět let mladší Monfils má tak dnes co napravovat. V tuto chvíli 48. hráč světa neodehrál letos vinou zranění takové množství zápasů, jaké by si rozhodně představoval. Ve stoprocentní kondici se představil až v rakouském Portschachu, kde následně došel do finále. Dobře si vedl i na pařížském grandslamu, kde si poradil s Olivierem Rochusem a překvapivě i Juanem Ignaciem Chelou. Ve třetím kole sice nestačil na Davida Nalbandiana, přesto zanechal za svými výkony pozitivní dojem.

V dobrém světle se následně předvedl i na Wimbledonu, kde si poradil s T. Johanssonem a Vliegen, vypadl až ve třetím kole s Davyděnkem. Slušný výsledek zahrál i následně v Gstaadu, kde vypadl ve čtvrtfinále se svým krajanem Mathieuem. Ještě o kolo dále prošel na podniku ve Washingtonu - v semifinále se o jeho vyřazení postaral domácí John Isner. Na US Open Monfils ze zdravotních důvodů nestartoval. K tenisu se však rychle vrátil a v Bukurešti dává najevo, že je v dobré formě, když dokázal porazit i výborného antukáře Volandriho.

Jeho dnešní soupeř se aktuálně nachází až na 67. místě žebříčku ATP. V úvodu letošní sezony odehrál 30letý Gicquel ve druhém kole Australian Open celkem vyrovnaný zápas s hráčem z TOP 10 - Andy Roddickemm kterému však nakonec podlehl. O týden později v Záhřebu vyřadil Fernanda Verdasca a francouzského krajana Santora, ale ve čtvrtfinále nestačil na Rusa Južného. Na konci dubna si připsal tuniský rodák zatím nejlepší výsledek sezony, když došel do semifinále v Casablance, kde prohrál s jiným Francouzem Mathieuem.

Dobře si vedl i v německém Halle, kde cestou do čtvrtfinále vyřadil například Davida Nalbandiana. Na začátku července si připsal další čtvrtfinálovou účast - tentokrát v Gstaadu nestačil na Radka Štěpánka. Ve Flushing Meadows skončil hned v úvodním kole na raketě Tomáše Berdycha. V Bukurešti ale hraje prozatím velmi dobře, ve druhém kole si dokonce poradil s na antuce silným Rusem Andrejevem.

Přesto je dnes favorizován Gael Monfils, na jehož vítězství si můžete u bwinu vsadit v kursu 1.30. Na výhru Marca Gicquela určili bookmakeři kurs 2.92.

Reklama