Hlavní obsah

Portsmouth hostí lídra z Liverpoolu

Po reprezentační pauze je zde další kolo Premier league, v němž na sebe narazí zatím neporažený Liverpool a 13. celek tabulky Portsmouth. Ten doposud získal sice pouhých 5 bodů, ale dnes ho čeká už čtvrtý zápas s mužstvem z „velké čtyřky“. Reds naopak prožívají nejlepší start do ligy od sezony 1994-95.

Článek

Domácí v úvodu sezony dvakrát remizovali – nejdříve venku s Derby 2:2 a následně získali velmi cenný bod doma proti Manchesteru, když na konečných 1:1 upravil Benjani Mwaruwari. Zatím jedinou výhru si připsali svěřenci Harryho Redknappa proti Boltonu výsledkěm 3:1. S Chelsea prohráli Pompey těsně 0:1 a v posledním zápase podlehli Arsenalu 1:3.

„Poslední gól byl snad nejhorší, co jsem kdy viděl. Hráči úplně přestali hrát, jen se procházeli a koukali se na míč. To prostě nejde a po zásluze jsme byli potrestáni,“ dodal Redknapp na adresu gólu, který vstřelil Tomáš Rosický.

Po zranění se do kádru domácích vrací zkušený obránce Sol Campbell, který kvůli zranění třísel a kolene odehrál zatím pouze dva zápasy. Do sestavy se rovněž vrací forvard Benjani Mwaruwari, který nehrál už proti Arsenalu. Domácí kouč se tak bude muset rozhodnout, jestli rozdělí nigerijské útočné duo Utaka - Kanu. V záloze si může odbýt debut záložník Papa Bouba Diop, který přišel z Fulhamu v poslední přestupový den.

„Liverpool má skvělé hráče na každé pozici. Mohli by s přehledem utvořit dva týmy, které by neměli problém udržet se v Premier league. Já takovou kvalitu k dispozici nemám, ale postavím to nejlepší, co mám,“ říká kouč Harry Redknapp.

Hosté zatím hrají ve velké pohodě, když jediné body ztratili na Stamford Bridge, kde zásluhou Fernanda Torrese dlouho vedli, ale velmi kontroverzní penaltou o vítězství přišli. V dalším zápase zvítězili 2:0 v Sunderlandu a poslední utkání proměnili Reds v exhibici, když rozstříleli nováčka z Derby 6:0.

„Byl to téměř perfektní výkon. V první půli jsme zahodili spoustu šancí, ale po třetím gólu bylo definitivně hotovo. Je hezké dát šest gólů, ale máme před sebou ještě dlouhou cestu,“ dodal po zápase kouč Benítez.

Trenér hostí do dnešního duelu může nasadit své dva klíčové hráče. Kapitán Gerrard odehrál v dresu Anglie bez problémů oba kvalifikační zápasy a obránce Jamie Carragher se zotavil po nepříjemné zlomenině žebra. Drobné problémy s kolenem má naopak Steve Finnan a jeho start je nejistý. Benitez navíc nemůže stále počítat se službami Fabia Aurelia a Harryho Kewella.

Peter Crouch si může zahrát proti svému bývalému klubu a více než pravděpodobný je také start Fernanda Torrese. „Pro Fernandovu sebedůvěru je velmi důležité, že již vstřelil gól, ale nesmí usnout na vavřínech. Určitě zjistí, že je v lize mnoho obránců, proti kterým se mu nebude hrát dobře,“ říká na adresu španělské hvězdy Rafael Benitez.

Domácí čeká další těžký zápas. Na jejich výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.75. Na vítězství Liverpoolu určili bookmakeři příjemný kurs 1.67. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 3.40.

Reklama