Hlavní obsah

Severolondýnské derby: Tottenham - Arsenal

Eurotip.cz

Arsenal začal sezonu ve slušné formě a na druhém místě za Liverpoolem je pouze vinou horšího skóre. Naopak aktuálně čtrnáctý Tottenham získal doposud pouze 4 body a po letních nákupech v hodnotě přesahující 40 mil. liber zůstává rozhodně za očekáváním.

Článek

Po porážkách z úvodních dvou zápasů se Spurs radovali z první výhry sezony proti slaboučkému Derby, které porazili 4:0. Následně však podlehli Kohouti na Old Trafford místním United těsně 0:1. V posledním utkání proti Fulhamu Tottenham dvakrát vedl o dvě branky, ale Cottages výborným závěrem dokázali vyrovnat na konečných 3:3.

„Měli jsme hrát mnohem lépe, tohle je zklamání. Když inkasujeme po rohu a přímém kopu, tak můžeme začít obviňovat jeden druhého.Vedení o dvě branky by jsme měli udržet,“ dodal po zápase nespokojený kouč Martin Jol.

Za špatné výkony obrany může i zranění kapitána Ledleyho Kinga, který ani dnes nenastoupí. Nahradí ho mladý Francouz Younes Kaboul. Zbylá tři místa v defenzívě by měli zaplnit Michael Dawson, Pascal Chimbonda a Lee Young-Pyo. Výraznou posilou do dnešního utkání může být návrat rychlého krajního záložníka - Aarona Lennona, který se zotavil po operaci kolene. Na druhé straně zálohy se představí v dobré formě hrající Gareth Bale. V útoku počítá domácí kouč se dvojicí Keane - Berbatov a navíc se uzdravil i další forvard Darren Bent.

„Není zde žádný tlak. Chceme znovu začít vyhrávat - to je náš hlavní cíl. Mohl bych říci, že z dnešního zápasu nemám žádné obavy a těším se na něj,“ říká Martin Jol.

Hosté zatím ztratili body pouze jednou - ve druhém kole remizovali v Blackburnu 1:1. V dalším zápase porazili Gunners 1:0 Manchester City a v tom posledním si doma poradili 3:1 s Portsmouthem.

„Jsme tam, kde jsme před sezónou chtěli být, to je dobrý základ. V prvním poločase jsme ukázali obrovskou kvalitu, ve druhé půli to byl i takový mentální a fyzický test,“ dodal po zápase trenér Wenger.

Kanonýři mají problémy se složením defenzívy. Philippe Senderos si nezahraje kvůli kartám a William Gallas ještě není zcela fit. Svou univerzálnost tak bude mít v obraně šanci prokázat Gilberto Silva. Místo zraněného Lehmanna si opět zachytá Španěl Almunia.

Další absencí je Emmanuel Eboue, který má potíže s kotníkem. Do hry by se naopak měl vrátit rychlonohý bek Bacari Sagna. Otázkou zůstává, zda v útoku vedle van Persieho nastoupí Adebayor nebo Eduardo da Silva.

Na výhru domácího Tottenhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.75. Jen o něco více věří bookmakeři ve výhru Arsenalu s kursem 2.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama