Hlavní obsah

Na stadion lídra Serie A zavítá Udinese

Eurotip.cz

Po dvou kolech zatím neporažený Juventus je díky lepšímu skóre na první příčce tabulky Serie A před AS Řím. Dnes doma změří síly s Udinese, které získalo doposud jediný bod a je tak až na 17. pozici. Jeho předsezónní ambice byly však o dost vyšší - mužstvo kouče Marineho chtělo bojovat alespoň o pohár UEFA.

Článek

V úvodním zápase po návratu ze Serie B přivítala Stará dáma doma Livorno, které si odneslo porážku 5:1. Dvakrát se trefil Vincenzo Iaquinta a David Trezeguet vstřelil dokonce hattrick. Ve druhém utkání zavítali hráči Juve na půdu Cagliari, které díky brankám Pasquala Foggii dvakrát vedlo, ale hosté vždy dokázali vyrovnat a v 90. minutě strhl vítězství na stranu Juventusu obránce Giorgio Chiellini.

V dnešním zápase se bude muset kouč Ranieri obejít bez zkušeného beka Zebiny, který po červené kartě v posledním utkání obdržel stop na 4 mistrovská střenutí. Na pravém kraji obrany se tak dá očekávat start veterána Alessandra Birindelliho. Další obránce Jean-Alain Boumsong si v přípravném duelu proti Realu Zaragoza natáhl sval na levé noze a dnes rozhodně nenastoupí. Ve stoperské dvojici Criscito - Andrade se ale nic nemění. Do útoku se postaví tradiční dvojice Del Piero - Trezeguet.

Proti svému bývalému klubu si může zahrát Vincenzo Iaquinta a Sergio Almiron. „Týmu Udinese budu vždy vděčný. Vyhlídli si mě v Argentině, když mi nebylo ani 21 let. Celé vedení klubu mi věřilo a odstartovalo mou kariéru,“ vzpomíná na své dřívější angažmá krajní záložník Sergio Almiron.

Na mužstvo hostí čekal hned v prvním kole velmi těžký los, zavítalo totiž na půdu obhájce titulu Interu Milán. Hned v 9. minutě poslal Inter do vedení Stankovič, ale Ivan Cordoba si v 90. minutě vstřelil vlastní gól a Udinese tak získalo cenný bod. Druhý zápas však hostům vůbec nevyšel, když doma utrpěli debakl 0:5 s Neapolí. Velká vlna kritiky byla vedena směrem k brankáři Antoni Chimentimu, který pustil téměř každou střelu.

Kouče hostí Pasquala Marineho trápí početná marodka. Zraněný je obránce Dias Felipe a trojice záložníků Christian Obodo, Giampiero Pinzi a Raffaele De Martino. Dobrou zprávou je naopak návrat reprezentačního útočníka Antonia Di Nataleho do základní sestavy po bok Fabia Quagliarelli. Di Natale je momentálně ve výborné formě, kterou potvrdil dvěma zásahy do sítě Ukrajiny. Další forvard Antonio Floro Flores tak zůstane nejspíš pouze na lavičce.

S ohledem na úvodní dvě kola je favoritem domácí Juentus. Na jeho výhru vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.33. Bookmakeři naopak vůbec nevěří ve výhru Udinese, ne které určili vysoký kurs 9.00 rovné. Na remízu je kurs 4.15.

Reklama