Hlavní obsah

Hokejová Sparta poprvé doma a s oslavou

Neděle se stane v nové sezóně prvním dnem, v němž bude odehráno kompletní kolo české hokejové extraligy. Karlovy Vary se pokusí znovu využít výhody domácího prostředí. Pardubice naopak pokračují v náročném cestování, když míří do Znojma. O první bodový příspěvek do nového ročníku se pokusí obhájce titulu Sparta proti Litvínovu.

Článek

Pražský klub se stal mistrem dokonce ve dvou předcházejících ročnících v řadě, což se ovšem odrazilo ve zvýšeném zájmu o jeho hráče v zahraničí. Odešli především elitní útočníci a na týmu se to projevilo již v letním hokejovém poháru. Páteční zápas jen potvrdil problémy z nesehranosti obměněných útočných řad, protože se trefil pouze kapitán Ptáček, který je obráncem. Zároveň se ale zotavil po operaci brankář Duba, který hned v prvním utkání dlouho držel naděje Sparty na zisk několika bodů. Inkasoval jenom dvě branky v poslední třetině. Před vlastními fanoušky se jistě ovšem budou chtít blýsknout i posily v čele s P. Nedvědem.

Litvínov se v minulém ročníku nedostal ani do rozšířeného play off kvůli velmi nepovedené druhé polovině sezóny. V letním poháru vyhrál přesně polovinu zápasů, ale na jeho závěr propadl střelecky. Na přípravě, doplněné turnajem ve Švýcarsku s mezinárodním obsazením, se negativně podepsala celá řada zranění. V pátek však mužstvo bylo téměř v kompletním složení. Z posil chyběl pouze brankář Franěk. První branku týmu zařídili novicové Koma s Machuldou, kteří tak vyrovnali nepříznívé skóre a položili základ třem domácím bodům. Tentokrát ovšem Litvínov míří na cizí led.

Domácí klub chystá na první zápas sezóny mnoho zajímavostí, z nichž tou největší bude oslava narozenin bývalého hráče, trenéra a předsedy českého hokejového svazu. Bookmakeři bwin předpokládají, že současní hokejisté Sparty udělají nejen panu Gutovi radost ziskem tří bodů. Na výhru domácího klubu vypsali kurs 1,55 . Litvínovu se s výjimkou sezóny před čtyřmi roky na ledě dnešního soupeře příliš nedaří. Dnes si na lze na úspěch hostů vsadit v kursu 4,5 .

Reklama