Hlavní obsah

Manchester City hostí Aston Villu

Dvě porážky za sebou mají na svém kontě fotbalisté Manchesteru City. Momentálně osmí Citizens by to dnes chtěli odčinit a zařadit se na druhé místo, o bod za vedoucí Arsenal. Aston Villa se po pouhých čtyřech odehraných zápasech nachází až na 11. místě tabulky Premier League.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Domácí by v dnešním duelu rádi navázali na parádní úvod sezony, když postupně porazili West Ham, Derby a dokonce i městského rivala Manchester United. Poslední dva zápasy však Citizens nevyšly. Nejdříve svěřenci kouče Erikssona prohráli 0:1 na Arsenalu a následně stejným poměrem v Blackburnu, kde padly dvě červené karty.

„Očekávali jsme těžký, fyzicky náročné utkání, ale i přes vyloučení na každé straně to nebyl nijak tvrdý zápas,“ dodal po utkání trenér Eriksson.

Do dnešního duelu nenastoupí právě kvůli červené kartě z posledního zápasu kapitán Richard Dunne, pro kterého to byla první červená karta po roce a půl. „Bude to velmi zajímavá situace, protože Dunne je hlavním lídrem naší obrany. Myslím si, že kdyby byl Angličan, tak by si mohl zahrát i v reprezentačním dresu,“ dodává Eriksson.

Do středu obrany se tak vedle 19letého Micaha Richardse postaví další mladý hráč – Chorvat Vedran Čorluka. Otazník visí nad startem dvou záložníků – Brazilec Geovanni si v tréninku poranil lýtko a Michael Johnson nehrál za Anglický výběr do 21 let kvůli problémům s třísly. Brankář Andreas Isaksson je už zcela zdráv, ale do branky se pravděpodobně opět postaví mladý Kasper Schmeichel.

Aston Villa je v naprosto odlišné situace než její soupeř. V úvodním zápase podlehla Liverpoolu 1:2 a ve druhém remizovala s Newcastlem 0:0. Následně však porazila doma Fulham 2:1 a v posledním kole i senzačně Chelsea 2:0.

„Chelsea byla opravdu dobrá, ale my se radujeme z vítězství. Jsem velmi spokojený s přístupem hráčů. Už od prvního dne a porážky s Liverpoolem to bylo výborné a tenhle výsledek nás hodně posílí,“ dodává kouč Martin O´Neill.

Nová posila hostů do obrany Curtis Davies nehrál proti Chelsea kvůli zranění, ale dnes začne zápas nejspíš opět na lavičce náhradníků. Na pravém kraji obrany by měl pokračovat Olof Mellberg a ve středu obrany se představí dvojice Zat Knight a Martin Laursen.

Útočník John Carew má po zápase Norska, ve kterém vstřelil jednu branku, drobné problémy s třísly. „Kdyby se toto utkání hrálo v sobotu, John by nejspíš nenastoupil. My však věříme, že mu den navíc pomůže k zotavení,“ říká trenér O´Neill.

I přes neúspěchy z posledních dní je domácí Manchester City s kursem 2.25 mírným favoritem. Na vítězství Aston Villy vypsali bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 3.15. Na remízu je kurs 2.95.

Reklama