Hlavní obsah

Barcelonu čeká těžký zápas v Pamploně

Bez dvou vynikajících útočníků jede Barcelona do Pamplony, aby se tam ve třetím kole Primera division utkala s domácí Osasunou. Chybět budou Kataláncům Eto'o s Messim, které nahradí dva talentovaní mladíci.

Článek

Ztráta Eto'a, který je mimo hru na tři měsíce, a Messiho, který ještě není úplně fit, by pro většinu mužstev byla zdrcující. Trenér Barcelony Rijkaard má ale v útoku pořád kam sáhnout: obraně Osasuny by neměl přidělávat starosti nikdo menší než nováček v týmu Thierry Henry a vedle něj dostane šanci i dravé mládí. Na hřišti by se totiž mohl objevit mexický mladík Giovani Dos Santos a španělský reprezentant do 17 let Bojan Krkic. "Oba jsou to vynikající mladí hráči a věřím, že už jsou připraveni hrát v základu. Mají moji důvěru," prohlásil před utkáním Rijkaard, který dnes nemusí dělat změny jen v útoku. Kapitán Puyol stále není zdravotně v pořádku a Rafael Marquez si musí odpykat trest za červenou kartu. "Chybí nám hodně hráčů, ale jsme zkušené mužstvo a na podobné situace jsme zvyklí. Očekává se od nás, že uhrajeme dobrý výsledek a věřím, že se nám to povede," neztrácí sebedůvěru Rijkaard, jehož tým po úvodní remíze na půdě Santanderu porazil v minulém kole Bilbao 3:1.

Katalánce dnes ale vůbec nečeká jednoduchý zápas. Domácí hráči odehráli poslední zápas před třemi týdny, kdy uhráli bezbrankovou remízu v Bilbau. Jejich zápas proti Seville byl zrušen kvůli smrti Antonia Puerty a po reprezentační přestávce je Osasuna na slavnějšího soupeře pořádně nažhavená. "Víme, jaká atmosféra tam na nás čeká a mí hráči na to musí být připraveni. Bude to těžký zápas, pokusí se nás dostat pod tlak," varuje Rijkaard před Pamplonou. Na její půdě se ostatně Barceloně dlouhodobě nedaří: od roku 2000 tu odehrála sedm zápasů a jen dvakrát se radovala ze zisku tří bodů, loňský zápas skončil 0:0 a ten předloňský dokonce 2:1 pro Osasunu. Podobný výsledek chtějí domácí uhrát i dnes. "Rozhodně chceme vyhrát. Doma jsme silní a sebevědomí," nebojí se silného protivníka obránce Miguel Flano, jehož tým bude postrádat zadáka Natxa Monreala a útočníka Dadyho.

Barcelona je ve většině utkání ve španělské lize papírovým favoritem a ani dnešek není výjimkou. Pokud si na ni chcete vsadit, u bwin najdete kurs 1.55. Jestli věříte spíše domácím, využijte kursu 2.21 na jejich neprohru. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a potom teprve začněte sázet live!

Reklama