Hlavní obsah

Hingisovou čeká v Pekingu domácí kvalifikantka

Eurotip.cz

Čínská metropole hostila v uplynulém týdnu tenisový podnik ATP, jehož vítězem se stal Fernando Gonzalez. Dnes zde začíná turnaj žen, na kterém se představí i několik špičkových hráček.

Článek

Jako pátá nasazená startuje v Pekingu Martina Hingisová, jejíž úvodní soupeřkou bude domácí Tiantian Sunová. 26letá Švýcarka se s o rok mladší Číňankou střetla v historii doposud jednou - loni v Miami ji porazila hladce po setech 6-3 a 6-2. Kladnou bilanci bude chtít dnes potvrdit i proto, že letos získala doposud pouze jeden turnajový triumf, a plány má rozhodně vyšší. Zmiňovaný triumf zaznamenala hned na úvod roku v japonském Tokyu, kde ve finále přehrála Srbku Anu Ivanovičovou. I na následujících turnajích si vedla velmi dobře, nutno zmínit finálovou účast v Gold Coast nebo vítězství čtyřhry v Dauhá.

Následně však přišly zdravotní problémy a rodačka z Košic vypadla z tenisového kolotoče na tři měsíce. Zpět se vrátila ve Wimbledonu, kde skončila ve třetím kole s Američankou Granvilleovou. Tak jak by chtěla, se jí rozhodně nevedlo ani na amerických betonech, což zakončila nevýrazným vystoupením ve Flushing Meadows, kde prohrála ve třetím kole s Belgičankou Azarenkovou.

Osmnáctá hráčka světa si tak rozhodně chce spravit chuť na kontinentu, kde letos odstartovala úspěchy. V Pekingu ji však nečeká jednoduchý turnaj, když v pavouku nechybí Ruska Kuznětsová nebo Srbka Jankovičová. Dnes se ale musí soustředit na první kole, v němž změří síly s domácí hráčkou. Tiantian Sunová je v tuto chvíli až 142. hráčkou světa, díky čemuž musela v Pekingu projít kvalifikací.

Její postavení není jen tak náhodné. Sunová sice pravidelně objíždí podniky WTA, ale skoro stejně často končí vždy hned v úvodním kole. Stejně dopadla i na začátku května na challengeru v Praze, kde prohrála s Francouzkou Razzanovou, jež ji dokonce nadělila kanára. Přes úvodní zápas se Číňanka dostala v poslední době pouze v Los Angeles, kde porazila Saru Errniovou a také na US Open, tam uštědřila překvapivý debakl po setech 6-0 a 6-1 Japonce Yonemuraové.

I přesto je ale jasnou favoritkou bookmakerů Švýcarka. Jste-li stejného názoru, pak si na ni vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.03. Pokud ale rádi riskujete, pak se nabízí sázka na domácí hráčku - kurs je vysokých 6.55.

Reklama