Hlavní obsah

Derby bude usilovat o první vítězství

Tradiční pondělní dohrávku má dnes na programu anglická Premier League. Do šestého kola ještě nezasáhlo v tabulce poslední Derby County, které dnes přivítá Newcastle United.

Článek

Nováček nejlepší ligy světa zatím působí mezi elitou jako ryba na suchu. V úvodním kole sice dokázal ukořistit bod za remízu 2:2 s Portsmouthem, ale od té doby tápe. Čtyři branky mu vstřelil Tottenham, hned šest v minulém kole Liverpool. Derby se naopak střelecky prosadilo, kromě už zmiňovaného souboje s Pompeys, pouze v domácím duelu s Birminghamem, kterému i přesto podlehly. Do dnešního zápasu tak právoplatně vstoupí s nálepkou doposud nejhoršího celku anglické ligy, který body svým soupeřům především rozdává. Premier League je sice dlouhá, ale začít bodovat co nejdříve, by i z pohledu sestupu, nebylo pro Rams od věci. Příležitost mají svěřenci Billyho Daviese dnes s Newcastlem.

„Jsme v našich plánech dva roky napřed, i proto takové výsledky. Nemáme poraženeckou náladu. Potřebujeme se učit novým věcem a těžko máme na delší sérii vítězství,“ konstatoval manažer Davies, který doufá ve start nové opory ofenzivních řad Kennyho Millera. Čtyřzápasový dištanc má naopak Craig Fagan, nejistá je účast Darrena Moora. Zpět po zranění by se však měli vrátit Dean Leacock a David Jones.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát celek Newcastlu United, který je v tuto chvíli na 9. příčce a dnešní případné vítězství ho může posunout hned o několik míst výše, i když mu chybí oproti většině týmů jeden odehraný zápas. Z toho je jasné, že Straky vstoupily do nového ročníku Premier League úspěšně.

Hned v úvodním kole Newcastle překvapil hladkým vítězstvím na hřišti Boltonu, na druhou stranu však jen potvrdil své letošní cíle, které i vzhledem k posilám nejsou nikterak malé. Následně ale Straky doma pouze remizovaly s Aston Villou, bod si připsali i v Middlesbrough. Na vítěznou vlnu se vrátily před 14 dny s Wiganem, když jedinou branku utkání vstřelil v 87. minutě znovuzrozený Michael Owen.

Ten by dnes neměl i přes své starty za reprezentaci v sestavě chybět a se svou formou bude rozhodně dělat obraně domácích velké problémy. Fit by měl navíc už být jeho parťák z útoku Mark Viduka, nejistý je start Emreho, který žádá klub o uvolnění do Galatasaraye Istanbul.

„S novými hráči, manažerem i vedením jsme začali sezonu velmi dobře. Neprohráli jsme, což je rovněž velmi dobré. Vše je důsledkem tvrdé práce všech lidí, kteří v klubu pracují,“ řekl Sam Allardyce, manažer Strak.

Newcastle je sice v Pride Parku hostem, ale i tak je považován za favorita s kursem 1.75. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.35 a na vítězství domácích vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.30.

Reklama