Hlavní obsah

Teplice se mohou dostat do čela

Gambrinus liga má dnes na programu dohrávku 5. kola, ve které se v Brně představí poslední celek s plným bodovým ziskem - Teplice. Severočeši o víkendu porazili dokonce i Spartu a dnes jim stačí na Moravě remíza k tomu, aby v tabulce přeskočili momentálně vedoucí Slavii.

Článek

Cíl to je sice hezký, ale rozhodně nebude jednoduchý. Brno má většinou výborné vstupy do ligy, i když to letos nepotvrdilo. S pěti body a záporným skóre je v tuto chvíli na 11. příčce tabulky a má tak co napravovat. Doma navíc ještě nevyhrálo, tři body si svěřenci Petra Uličného přivezli po přestřelce 4:3 ze Žižkova. V dnešní dohrávce mají šanci na reparát. „Teplice jsou v pohodě a hlavně ve formě. My jsme ale doma jednou remizovali a jednou prohráli, takže do třetice to musí být výhra,“ věří trenér Moravanů.

„Teplice disponují kvalitní dvojicí útočníků, jejich velkou zbraní jsou standardní situace, které perfektně kope zejména Doležal. Dokážou i bleskově zaútočit. K našemu úspěchu povede jen mimořádný výkon,“ myslí si Uličný, který dnes bude postrádat zraněného Beleje a stále také Švejnohu s Musilem.

Na druhé straně hřiště dnes bude stát tým, který ani v tak úspěšný start do ligy nedoufal. „Před začátkem sezony jsme takové výsledky nečekali,“ konstatoval Petr Rada, kouč Teplic. Jeho svěřenci v uplynulém víkendu přehráli i Spartu, když o vítězství rozhodl svou pátou brankou v sezoně Martin Fenin. Dnes se tak mohou Severočeši dostat do čela tabulky Gambrinus ligy, k čemuž jim stačí v Brně remizovat.

„Kluci vědí, že hrají fotbal pro diváky, herní projev je zatím víc než slušný. Kdo mě ale zná, tak ví, že v euforii nikdy nelítám. Hlavní je pokora,“ říká trenér žlutomodrých, jenž se dnes bude opět muset obejít bez trojice Kolář, Koukal a Ryška. Nejistý je navíc start Jiřího Saboua.

Oba loňské souboje těchto celků skončily remízou, bude tomu tak i letos? Jste-li toho názoru, pak si vsaďte na remízu u společnosti bwin s kursem 2.85. Myslíte si, že zápas skončí vítězstvím domácích, pak je pro vás kurs 2.30. Věříte-li však v pokračování teplické euforie, pak si vsaďte na vítězství Severočechů za kurs 3.05.

Reklama