Hlavní obsah

Soupeři Slavie se utkají v Londýně

Skvělý nástup do Ligy mistrů mají zatím španělské kluby. Na včerejší úspěch Realu Madrid a Valencie se dnes pokusí navázat Sevilla, kterou v Anglii čeká těžký zápas proti Arsenalu.

Článek

Oba dnešní soupeři jsou favority skupiny, v níž je čekají ještě zápasy se Slavií a Steauou Bukurešť. Nejsou to ale jen věhlasná jména, která z nich dělají hlavní kandidáty na postup; Arsenal i Sevilla se na začátku nové fotbalové sezony dostaly do fantastické formy.

Domácí Arsenal ji v Premier League potvrzuje už od prvního zápasu. V něm měl sice plné nohy práce s Fulhamem, který dokázal porazit až gólem v poslední minutě. Poté ztratil zatím jediné body za remízu na půdě Blackburnu, který ovšem jako jeden ze tří týmů anglické soutěže ještě neprohrál, a od té doby londýnský klub jen vítězí. V posledních dvou utkáních nasázel Portsmouthu a Tottenhamu celkem šest gólů, na čemž se nejvíc přičinil Adebayor, a ukázal tak, že se už vyrovnal s odchodem vynikajícího Thierry Henryho. Fantastické formy domácích si pochopitelně všiml i trenér hostů Juande Ramos, který dal najevo svůj obdiv k mladému týmu soupeře. "Arsenal je favoritem téhle skupiny," řekl Ramos. "Dobrým výsledkem by pro nás bylo, kdybychom neprohráli. Výhra by byla skvělý výsledek. Ztratili svého nejlepšího hráče, ale jako tým se zlepšili," dodal kouč hostů. Domácím budou sice stále chybět zraněný brankář Lehmann, Gallas a Eboue, do obrany by se ale měl vrátit Philippe Senderos, který v Premier League nesměl nastoupit kvůli trestu, a také Eduardo Da Silva, kterého domácí trenér Wenger nechal proti Tottenhamu odpočívat.

O soupeři Arsenalu je těžké psát a nezmínit jméno Antonia Puerty. Ať už letošní sezona dopadne pro Sevillu jakkoliv, těžce ji poznamenala smrt teprve dvaadvacetiletého hráče. Puerta zkolaboval v úvodním utkání Primera division proti Getafe a o tři dny později zemřel. I na jeho počest odehráli Španělé skvělý odvetný zápas předkola Ligy mistrů na půdě AEK Atény, které ve dvou utkáních porazili celkovým skóre 6:1. Vítěz posledních dvou ročníků Poháru UEFA si ale vede skvěle i v domácí soutěži: po nešťastném utkání s Getafe, které skončilo 4"1, další utkání nehráli a jejich dalším soupeřem byla až o víkendu Huelva. s podprůměrným protivníkem neměla momentálně třetí Sevilla velké problémy a rozdrtila ho stejným poměrem jako Getafe, tedy 4:1. Dnes ale tým trenéra Ramose, který přivítá zpátky obránce Fabiana, čeká zatím nejtěžší překážka. Hvězdný obránce hostů Dani Alves ale dal najevo, že ani slavného anglického klubu se jeho tým nebojí. "Sevilla hraje podobně, jako Arsenal. Jsme rychlý, rádi útočíme a hrajeme pohledný fotbal - a to díky Jaundemu Ramosovi. Je to jeho fotbalová filosofie, stejně jako Wengerova. Arsenal je silný soupeř s vynikajícími mladými hráči. Jsou jedním z favoritů na vítězství v Premier League a Lize mistrů - ale my se nebojíme," řekl Alves. "Víme, že když vyhrajeme na stadiónu Emirates, uděláme velký krok k postupu do další fáze," dodal Brazilec.

Sevilla je jedním z nejlepších evropských klubů posledních let, na horké anglické půdě ale bookmakeři víc věří domácímu Arsenalu, na který vypsali kurs 2.00. Sevilla by dnes určitě byla ráda za bod. Myslíte, že se jí podaří ho uhrát? Pak si vsaďte na její neprohru s kursem 1.66. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do začátku utkání a potom teprve začněte sázet live!

Reklama