Hlavní obsah

Boleslav si chce spravit chuť

Fantastickým výsledkem vstoupila včera Slavia Praha do Ligy mistrů. Napodobit ji dnes mohou dva další čeští zástupci v Poháru UEFA. V Mladé Boleslavi se čtvrt hodiny po šesté představí italské Palermo, se kterým by si Škodováci jistě rádi napravili pošramocené sebevědomí z Gamrbinus ligy.

Článek

Do té totiž nevstoupili vůbec dobře, když jim po šesti kolech patří až 10. příčka tabulky se ziskem pouhého jednoho vítězství. Na to dosáhla Boleslav ve čtvrtém kole doma s Kladnem. Následně ale inkasovala branku na 2:2 v 90. minutě v Českých Budějovicích a ani o uplynulém víkendu nevyhrála, když doma s Mostem pouze remizovala. Dnes však tyto výsledky nic neznamenají.

„V pohárech se často stává, že mužstva předvádějí úplně jiné výkony než v lize. Ten zápas s Palermem nás může nakopnout, tým se může vrátit k tomu, co ještě nedávno předváděl,“ myslí si nový trenér Škodováků Zdeněk Ščasný, který mužstvo vedl poprvé o uplynulém víkendu. Se svým novým zaměstnavatelem by chtěl jistě dosáhnout podobného úspěchu jako loni Boleslav s Dušanem Uhrinem, kdy v 1. kole Poháru UEFA vyřadila francouzské Marseille. V dnešním zápase bude Ščasný postrádat Dittricha, Ševinského a Riegela.

Na druhé straně hřiště bude stát silný italský velkoklub, který loňský ročník Serie A zakončil těsně na páté příčce. O pouhé tři body tak Palermu utekla účast v kvalifikaci o Ligu mistrů, z čehož bylo vedení klubu dosti zklamané.

Minulost se změnit nedá a svěřenci Stefano Colantuona budou bojovat v Poháru UEFA, v němž však chtějí rozhodně uspět. „Chceme se dostat do základní skupiny, to je bez debat. Poháry jsou nejlepší možnost, jak se zviditelnit,“ konstatoval Colantuono, který má dnes velké problémy s marodkou. Zcela fit nejsou největší hvězda Fabrizzio Miccoli, Brazilec Amauri ani reprezentační obránce Andrea Barzagli, jenž loni se Squadra azzurou získal titul mistra světa.

„Samozřejmě nemám mnoho důvodů být spokojený, ale až se všichni uzdraví, budeme mít mnohem lepší výsledky. V Boleslavi nám půjde o to, abychom se vůbec pokusili vstřelit branku,“ nastínil svůj cíl kouč hostů, jehož tým je momentálně na 9. příčce elitní italské soutěže.

Palermo má na českou půdu dobré vzpomínky, loni na jaře si vyšláplo na Slavii. I proto je dnes považováno za favorita s kursem 1.90. Věříte-li v další velký úspěch domácích, kterým by jistě bylo vítězství s tímto zástupcem Serie A, pak si na něj vsaďte v kursu 3.55. Na remízu nabízí společnost bwin hodnotu 3.30.

Reklama