Hlavní obsah

Sparta na úvod Poháru UEFA s Odense

Narozdíl od Slavie nedokázala Sparta přejít přes třetí předkolo Ligy mistrů a spokojit se tak musí pouze s Pohárem UEFA. Do toho dnes vstoupí ve své Axa aréně zápasem s dánským Odense.

Článek

Pražská Sparta neprochází na úvod nového ročníku moc dobrým obdobím. Nutno však zmínit, že los 3. předkola Ligy mistrů k ní nebyl moc shovívavý, když postup přes Arsenal Londýn by se rovnal velké senzaci. Do Gambrinus ligy nevstoupili Sparťané špatně, ale o víkendu vyvolali velkou vlnu kritiky, když nepříznivý výsledek v Teplicích neunesli trenéři a především Tomáš Řepka s Martinem Abrahámem. Jednání o osudech zmíněných hříšníků má fotbalový svaz na programu dnes. „Jednoznačně jsme to nezvládli. Omlouváme se fanouškům za to, jak jsme se tam chovali. Už se to opakovat nebude,“ řekl trenér Michal Bílek.

Ten se ale společně se svými spoluviníky momentálně určitě více soustředí na večerní utkání prvního kola Poháru UEFA s dánskými Odense. „Je toho hodně nepříjemný protivník. Hrají rychle a hodně po zemi. Mají velice dobré fotbalisty, kteří si dovedou poradit v soubojích jeden na jednoho. Nezalezou do obrany, napadají už na polovině soupeře a nenechají vás hrát,“ řekl o soupeři Bílek, který bude postrádat vykartované Huška s Kuličem, s Abrahámem i Řepkou rozhodně počítá.

Severský celek přicestoval do Prahy s jistými obavami, které plynou i ze statistik. Dánské mužstvo se s českým doposud střetlo dvaadvacetkrát, když zvítězit dokázalo pouze třikrát. Vzorem Odense ale může být Silkeborg, který před dvanácti lety na Letné zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem. Podobný výsledek by jistě hráči momentálně pátého celku dánské ligy brali všemi deseti. V cestě severskému stojí klubu absence. Karetní trest si musí odpykat obránce Jan Tore Ophaug, nejistý je navíc start trojice Jonas Troest, Bengt Sæternes a Ander K. Jacobsen.

Utkání má podle bookmakerů favorita v mužstvu domácích, na které vypsala společnost bwin kurs 1.50. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.65 a na vítězství Odense zde najdete kurs 5.85.

Reklama