Hlavní obsah

Davis Cup: Navrátilce Štepánka čeká na úvod Federer

Eurotip.cz

Pikantní návrat do reprezentace dnes čeká Radka Štěpánka, 34. hráč světa totiž otevře baráž Davisova poháru soubojem se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Karvinskému rodákovi hra žijící tenisové legendy celkem sedí a dnes tak není rozhodně bez šance.

Článek

„Nemůže být nic lepšího, než svůj návrat do daviscupového týmu zahájit proti světové jedničce,“ okomentoval los Štěpánek, který se chce českým fanouškům předvést v tom nejlepším světle. „Jsem připraven a určitě se o úvodní bod poperu,“ řekl 29letý tenista, jenž několik let nejevil o reprezentaci zájem. Ty doby jsou však pryč a Štěpánek chce být českému tenisu opět co největším přínosem.

První polovina letošního roku českému tenistovi nevyšla rozhodně podle představ, když se dlouho nemohl prosadit a v žebříčku ATP dokonce klesl až do druhé stovky. V létě se ale vrátil do své staré dobré formě, když si nejdříve zahrál semifinále v Gstaadu a následně dokonce zvítězil na prestižním podniku v Los Angeles, kde ve finále zdolal Jamese Blaka.

Výborně si vedl i v kanadském Montrealu, když senzačně porazil Fernanda Gonzaleze, Tommyho Haase i Nikolaje Davyděnka. V semifinále se střetl se svým dnešním soupeřem a v prvním setu nebyl od senzace, ale nakonec ho prohrál v tiebreaku. Druhá část zápasu už byla v jasné režii Švýcara, který zvýšil vedení v bilanci vzájemných zápasů na 3:1.

„Radek měl skvělé léto, v Montrealu mě pěkně potrápil. Jeho výkony jsou teď hodně stabilní,“ uvědomuje si Federer Štěpánkovu sílu. Povrch taraflex, na němž se bude hrát v Sazka Areně, Švýcarovi vyhovuje, ale i kdyby tomu tak nebylo, byl by dnes bezesporu favoritem. Letos jen navazuje na své předchozí úspěšné sezony, když dokázal triumfovat na třech grandslamech, ve sbírce mu stále chybí pouze titul na Roland Garros. Celkem už v roce 2007 nasbíral šest trofejí pro vítěze podniku ATP a na dalších čtyřech si zahrála finále. Celkem se na dvorcích objevil v 58 zápasech a jen ze šesti odcházel se svěšenou hlavou.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Federer jasným favoritem zápasu s kursem 1.03. Jestliže věříte v jeho klopýtnutí a tím pádem vítězství Štěpánka, tak využijte kurs 7.10.

Reklama