Hlavní obsah

Arsenal dnes hostí Derby

Gunners jsou aktuálně vedoucím celkem anglické Premier league, když letos doposud neprohráli a tuto sérii budou chtít jistě prodloužit i dnes. Cesta k třem bodům by měla být o to lehčí, že na stadionu Emirates se představí předposlední Derby County.

Článek

Domácí nevyhráli pouze jednou - ve druhém kole remizovali v Blackburnu 1:1. V dalších dvou domácích zápase porazili Kanonýři 1:0 Manchester City a 3:1 Portsmouth. V posledním utkání Arsenal po čtvrthodině hry prohrával v derby s Tottenhamem, ale díky výbornému závěru, dvěma brankám Adebayora a jedné Fabregase zvítězil v poměru 3:1.

„Utkání ukázalo našeho týmového ducha a víru. Jsem velmi spokojený s naší mentální sílou a soudržností, které jsme opět ukázali. Ztráta Thierry Henryho paradoxně týmu možná pomohla právě v otázce víry v nás samotné,“ dodal po zápase spokojený trenér Wenger.

Ve středečním duelu si domácí poradili se Sevillou, ale přišli o jednoho z klíčových hráčů týmu - Tomáše Rosického, který si podle předběžných odhadů nezahraje minimálně 2 týdny. Na rozsáhle marodce jsou navíc Emmanuel Eboue, kapitán William Gallas a brankář Jens Lehmann. Nejisté jsou dnešní starty Philippe Senderose a Alexandera Hleba. Ve středu obrany tak lze očekávat start univerzála Gilberta s Kolo Tourem. Na kraji zálohy by měl nastoupit mladý Theo Walcott a o pozici ve středu pole usilují Denilson a Abou Diaby.

Hosté vstoupili do sezony domácí remízou 2:2 s Portsmouthem, ale poté to šlo s nimi z kopce. Především na hřištích soupeřů se nováček soutěže jeví jako bezzubé mužstvo, když na půdě Tottenhamu a Liverpoolu obdržel celkem 10 gólů. Poslední domácí zápas však vyšel svěřencům Billyho Daviese na výbornou. Jedinou branku utkání proti Newcastlu vstřelil Kenny Miller, který trefil růžek branky z téměř 30 metrů.

„Jdeme nahoru, ale máme před sebou ještě spoustu tvrdé práce. Doufáme, že nás to nakopne. Zápas jsme kontrolovali a šance, které jsme si vytvořili, byly prvotřídní,“ okomentoval výhru 1:0 kouč Davies.

Zkušený obránce Darren Moore po zranění kolene opět trénuje, ale trenér hostí pravděpodobně zvolí stejnou obrannou čtveřici jako proti Newcastlu. Ani na dalších postech by se nemělo nic měnit, a skotský útočník Kenny Miller tak bude chtít navázat na svou premiérovou branku.

„V dnešním utkání chceme na hřišti opět odevzdat maximum a pokračovat ve hře, kterou naši hráči předváděli proti silnému Newcastlu,“ říká Billy Davies.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem utkání domácí Arsenal, na jehož výhru je kurs 1.18. Na vítězství Derby určili bookmakeři velmi vysoký kurs 13.00 rovných. Pokud věříte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 5.75.

Reklama