Hlavní obsah

AC Milán přivítá Parmu

Eurotip.cz

Milánský velkoklub ve třech odehraných zápasech Serie A pouze jednou zvítězil a s pěti body se nachází na 7. příčce tabulky. V neděli hostí AS Řím Juventus, a tak by se Ancelottiho tým mohl dotáhnout na špici. Uspět však potřebuje s Parmou, která se krčí až na 15. místě.

Článek

Domácí vstoupili do sezony výhrou 3:0 v Janově, ale další dva zápasy mužstvu Rossoneri příliš nevyšly. Proti Fiorentině poslal domácí do vedení z penalty Kaká, v 56. minutě však vyrovnal Mutu na konečných 1:1. Na půdě Sieny Milán prohrával již od 24. minuty, ale díky zlepšeném výkonu v druhém poločase přišla odměna v podobě vyrovnávací branky Nesty, jenž se trefil v první minutě nastaveného času.

V úterním zápase Ligy mistrů AC proti Benfice už nezaváhalo a zvítězilo 2:1. „Není lehké vstupovat do soutěže jako obhájce trofeje, ale jsme šťastní, že jsme vykročili pravou nohou,“ říká Brazilec Kaká.

V domácí soutěži by Ancelottiho tým rád navázal právě na předvedený výkon proti Benfice Lisabon. „Zápas proti Benfice jsme si užívali a bavili jsme fanoušky. Nepochybuji o tom, že proti Parmě podáme stejně kvalitní výkon,“ dodává obránce Massimo Oddo.

Milánští se v dnešním utkání budou muset opět obejít bez kanonýra Ronalda, kolem kterého bylo hodně rušno. Způsob jeho léčby v Rio de Janeiru je totiž v Itálii zakázaný. Na marodce stále zůstávají Paolo Maldini a Brazilec Serginho. Do sestavy se naopak vrací Kaká a Andrea Pirlo, kteří do zápasu proti Sieně nenastoupili. Hosté se budou muset obávat Pirlových přímých kopů, když se tento záložník trefil právě z přímého kopu do sítě Benfici. V útoku by měl před Inzaghim dostat přednost bývalý útočník Parmy Alberto Gilardino.

Ve svém úvodním vystoupení v letošní sezoně Parma remizovala v domácím prostředí s Catanií 2:2. V dalším zápase nestačili Di Carlovi svěřenci na Atalantu (0:2) a v posledním utkání jenom remizovali 1:1 s Cagliari, když Paolo Castellini nedal penaltu.

„Když jsme před brankou, nemůžeme si myslet, že pokaždé vstřelíme gól. Musíme být klidní a trpěliví a věřit v potenciál tohoto týmu. Pokud budeme pokračovat v našem úsilí, výsledky přijdou,“ říká kouč Di Carlo.

Hostům budou chybět Giuseppe Cardone, Andrea Gasbarroni a Igor Budan. Do útoku tak nejspíš nastoupí duo Bernardo Corradi a Reginaldo. Hlavně Corradi je aktuálně ve velmi dobré formě, kterou korunoval parádní brankou do sítě Cagliari. Záložník Domenico Morfeo se zotavuje z drobné virózy a jeho start je nejistý.

Domácí AC Milán je jasným favoritem. Stejný názor má i sázková kancelář bwin, která na výhru domácích vypsala kurs 1.20. Na vítězství hostující Parmy určili bookmakeři kurs 12.00 rovných a na remízu si můžete vsadit v kursu 5.40.

Reklama