Hlavní obsah

Nou Camp uvidí šlágr kola

Souboj titánů, tak se dá jistě nazvat dnešní večerní duel na stadionu FC Barcelony. Katalánci totiž přivítají jednoho ze svých největších soupeřů poslední doby - FC Sevillu.

Článek

Svěřencům trenéra Franka Rijkaarda start do nové sezony nevyšel špatně, na druhou stranu rozhodně ne na jedničku. Za pozitivní se dá jistě považovat úvodní zápas červenomodrých v Lize mistrů, když na Nou Campu rozdílem třídy porazili Lyon. V domácí soutěži však doposud tak úspěšní nebyli. V prvním kole totiž uhráli pouze bezbrankovou remízu v Santanderu, následně sice porazili 3:1 Bilbao, ale před týdnem opět nevstřelili branku a z Osasuny si tak přivezli jen bod.

Často spekulovaným faktem je momentální forma strůjce předešlých úspěchů Ronaldinha. „Věřím, že je schopný opět předvádět takové věci jako v minulých letech. Lidem se jeho výkony sice nezamlouvají, ale on je stále fenomenální hráč. Není pochyb o jeho kvalitách, ale musí je předvést na hřišti,“ konstatoval trenér Rijkaard. Brazilský špílmachr nezahrál nikterak vítečně ani proti Lyonu a ve druhém poločase byl střídán.

Výborně ho však nahradili jiní, především Lionel Messie, který hýřil obrovskou aktivitou a jednoznačně byl nejlepší na hřišti. Ten dnes nebude na hřišti rozhodně chybět i proto, že utkání se Sevillou jsou velmi prestižní a těžká. „Sevilla je výborný tým a zápas s ní bude velice obtížný. V poslední době jsme nehráli nejlépe, přesto doufám, že vyhrajeme. Je to pro nás velmi důležitý zápas a tři body potřebujeme,“ pravil kouč Barcy, který má k dispozici kompletní kádr, nejisté jsou pouze starty Samuela Eto'a a Carlose Puyola.

Ani trenér Sevilly Juande Ramos nemá žádné problémy se sestavou a na hřiště tak rozhodně pošle to nejlepší, co má k dispozici. Andalusané vstoupili do Primera division narozdíl od Barcelony ve velkém stylu, když Getafe i Huelvu porazili shodně v poměru 4:1. Zdaleka tak dobře jim naopak nevyšel vstup do Ligy mistrů - v Londýně Sevilla podlehla v poměru 0:3 Arsenalu.

„Nerozumíme tomu, nehráli jsme proti Arsenalu dobře, ale musíme se dívat dopředu. Barcelona je dobrý soupeř a bude obtížné ji porazit. Ale jestli odehrajeme to, co je v našich silách, pak se může stát cokoliv,“ konstatoval kouč Ramos.

Větší naděje dávají bookmakeři domácím, na které vypsali kurs 1.65. Remízu si vsadíte s kursem rovné 3.40 a vítězství Sevilly za kurs 5.00 rovné.

Reklama