Hlavní obsah

Dočká se Liberec první výhry?

V noční můru se změnil začátek sezony pro fotbalisty Liberce a jejich fanoušky. Ještě donedávna jeden z nejlepších klubů Gambrinus ligy je bez jediného vítězství na úplném dně tabulky. Změní na tom něco dnešní domácí zápas s Plzní?

Článek

Liberec měl možnost otestovat své síly už před sezonou v Poháru Intertoto. S kazašským soupeřem ale ostudně vypadl a o tom, že má do dobré formy hodně daleko, už dva měsíce přesvědčuje i v nejvyšší soutěži. Za šest kol dokázal vstřelit jen dvě branky a remíza na Žižkově v posledním kole mu přinesla teprve druhý letošní bod. Ten první získal po domácím výsledku 0-0 s Bohemians, což se za úspěch dá považovat jen těžko. "Neustále máme problémy se zraněními, hlavně ofenzivních hráčů, kteří se teprve dostávají zpátky. Frejlach, Dort už naskočili, Blažek už se taky připravuje. Bez nich nich jsme se prostě nedokázali dostat do tlaku. A důvodů je víc. Nasčítaly se," vysvětluje trenér Zach, proč se jeho hráčům nedaří. Liberečtí fanoušci by svému klubu možná odpustili, že se mu nedaří na cizích hřištích, zvlášť když mají za sebou těžká utkání na Spartě, v Ostravě a v Teplicích, Severočechům se ale nedaří ani doma: po remíze s Bohemians ztratili v pátém kole na svém stadionu body se Zlínem znovu, tentokrát dokonce všechny po prohře 0:1.

Trenér Zach má sice stále důvěru vedení týmu, tu by ale další prohra mohla hodně nalomit. A dnes jeho tým nečeká vůbec lehký soupeř. Plzeň totiž především díky dobré obraně prohrála zatím jediný zápas na Bazalech s Ostravou; v dalších pěti utkáních bodovala, v Brně a doma proti Bohemians dokonce naplno. S devíti body jsou nyní Západočeši na slušném šestém místě, ovšem to jim před utkáním s posledním celkem ligy přehnanou sebedůvěru nedodává. "V žádném případě to nebude lehký zápas, naopak to bude jeden z těch nejtěžších. Liberec je pod tlakem a musí už vyhrát," tvrdí kouč hostů Levý. "My tam pochopitelně jedeme z respektem, ale uděláme vše pro to, abychom získali ztracené body z posledního utkání se Zlínem," vrátil se k poslednímu utkání Levý. Já jsem přesvědčený, že Liberec bude stoupat nahoru. Chci však věřit tomu, že to nebude už po sobotním zápase s námi, ale až po dalším utkání," dodal trenér, který dnes bude postrádat Vrzala a především kapitána Müllera. "To je určitě velmi nepříjemná situace, neboť Martin nejen že byl kapitánem, ale patřil k oporám mužstva. Na druhou stranu kádr je dostatečný a ti hráči, kteří tu jsou, dostanou šanci dokázat, že do tohoto mužstva patří," nezoufá si trenér.

Přestože Liberec zatím příliš nepřesvědčuje, je dnes podle bookmakerů favoritem utkání s kursem 1.75. Myslíte, že ani oslabenou Plzeň domácí nedokáží porazit? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 1.85.

Reklama