Hlavní obsah

Benneteau začne v Bombaji se Schuettlerem

Baráž Davis Cupu je úspěšně za námi a okruh ATP se po týdnu vrací k turnajům. Vůbec jako první odstartuje podnik v Indii, konkrétně Bombaji. Toho se účastní velký počet Francouzů, mezi nimiž nechybí Julien Benneteau, který v prvním kole změří síly s Rainerem Schuettlerem.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Benneteau statuje v Indii jako sedmý nasazen a bude-li tak procházet pavoukem bez zaváhání, pak na lépe postaveného hráče v žebříčku ATP narazí až ve čtvrtfinále - do toho však daleko. Momentálně 61. hráč světa se dnes rozhodně plně soustředí na úvodní kolo i proto, že by letos jistě zaznamenal ještě nějaký ten úspěch.

Se svou letošní negativní zápasovou bilancí (18-24) na žádné velkolepé výsledky pomýšlet jistě nemůže, přesto byl vidět. Do semifinále totiž postoupil na trávě v Hertogenbosch, kde svedl třísetovou bitvu s Ljubičičem, kterou nakonec prohrál. Stejného úspěchu už v roce 2007 nedosáhl, nejblíže mu byl na podnicích v Marseille, Chennai a Casablanca, kde vypadl ve čtvrtfinále.

Další šance se mu naskýtá tento týden v Bombaji. V prvním kole ho však nečeká rozhodně lehký soupeř. Němec Rainer Schuettler už ví, jak chutná být ve světové desítce. V dubnu 2004 byl dokonce 5. hráčem světa, když hrál vyrovnané zápasy s těmi nejlepšími. Celkem doposud získal čtyři turnajové tituly ATP, letos ale prozatím žádný. V 31 letech se jeho kariéra jasně blíží ke konci, což dokládá i počet zápasů, které v roce 2007 mezi tenisovou elitou odehrál - 13. Z nich navíc vyhrál pouze 2 a právem je tak nyní až 143. tenistou světa.

Jak už to tak bývá u starších hráčů i Schuettler se začíná specializovat na čtyřhry. V té si po boku Haggarda letos zahrál finále v San Jose a společně s Kohlmannem zvítězil na challangeru v Heilbronnu.

Jak je z předchozích řádků patrné, favoritem tohoto zápasu je o pět let mladší Francouz Julien Benneteau, na něhož nabízí sázková kancelář bwin kurs 1.35. Jste-li názoru, že Schuttler ještě nepatří do starého železa a v Bombaji projde nejméně do 2. kola, pak využije sázky právě na něj - kurs je 2.69.

Reklama