Hlavní obsah

Norimberk bude usilovat o body s Leverkusenem

Eurotip.cz

I když bývalý brankář Sparty Jaromír Blažek ve svém novém působišti inkasoval zatím jen osm branek, na postavení Norimberku v tabulce to není znát. Svěřenci trenéra Hanse Mayera jsou druzí od konce, své postavení si dnes ovšem chtějí vylepšit s Leverkusenem.

Článek

Mužstvo s velmi početnou česko-slovenskou kolonií vstoupilo do letošního ročníku bundesligy nečekanou domácí prohrou s nováčkem z Karlsruhe. Následně sice vyhrálo v Roztoku, ale od té doby si body připsalo už pouze za remízy s Chotěbuzí a Hannoverem. O uplynulém víkendu hráli Mayerovi muži v Hamburku, kde prohráli nejtěsnějším možným výsledkem po brance domácího kapitána Rafaela Van der Vaarta.

„V poslední době se nám hodně věcí nepovedlo, ale nepropadáme panice, to se ve fotbale stává,“ konstatoval kouč Norimberku, jehož celek dnes čeká utkání s Leverkusenem. „Očekávám, že zvítězíme,“ hýřil optimismem Mayer, který dnes bude postrádat zraněné. Robert Vitteka, Larse Jacobsena a Ivana Saenka.

Na opačné straně tabulky je momentálně Leverkusen, jehož by dnešní vítězství s největší pravděpodobností katapultovalo na druhou příčku tabulky. Že na to muži trenéra Michaela Skibbeho mají, dokazují statistiky - Leverkusen už neprohrál čtyři zápasy v řadě a hned tři z nich dokonce vyhrál. Naposledy se červenočerní radovali ze zisku tří bodů v neděli, kdy vyhráli rozdílem třídy v Hannoveru. Střelecky se opět prosadil i Theofanis Gekas, který se stal loni v dresu Bochumy nejlepším střelcem bundesligy, což potvrzuje letos ve svém novém působišti.

Pro hosty je dnešní zápas důležitý i z toho pohledu, že v blížícím se víkendu hostí Bayern Mnichov. Dnes by tak rozhodně chtěli zvítězit a o víkendu si to rozdat v přímém souboji o čelo tabulky. „Norimberk je na tom lépe než napovídá tabulka, ale my chceme vyhrát a udržet se v popředí,“ konstatoval kouč Skibbe, jenž dnes bude postrádat Carstena Ramelowa, Paula Freier a Jan-Ingwera Callsen-Brackera.

Utkání nemá favorita, když si na oba celky můžete vsadit se shodným kursem 2.55. Remíza je oceněna hodnotou 3.20. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které nabízí společnost bwin.

Reklama