Hlavní obsah

Valencie má Getafe co oplácet

Možnost dostat se alespoň na několik hodin do čela tabulky španělské ligy budou mít dnes fotbalisté Valencie. Musí ovšem porazit hosty z Getafe, proti kterým se jim v tomto roce prostě nedaří.

Článek

Valencie přitom nezačala novou sezonu zrovna nejlépe. Tým trenéra Florese přivítal na stadionu Mestalla hosty z Villarealu a nestačil se divit - už v 16. minutě prohrával po brance Tomassona a po dalších dvou brankách do své sítě prohrál ostudně 0:3. To ale Valencii nesrazilo, naopak: další týden ukořistila tři body na hřišti Almerie, své diváky si poté alespoň trochu udobřila domácí výhrou nad Valladolidem, kterou ovšem zařídil až v poslední minutě David Silva, a poslední víkend vyhrála potřetí v řadě 2:1, tentokrát na stadionu Betisu Sevilla. A nedaří se jí jen v Primera division; svou formu si přenesla i do Ligy mistrů, kde vybojovala nesmírně cennou výhru 1:0 na půdě Schalke. "Fanoušci dnes uvidí, že náš tým udělal velký krok kupředu," vzkázal příznivcům klubu, kteří ve Valencii zatím neviděli nejpovedenější zápasy, útočník Angulo. Mohou nás kritizovat, ale byli bychom rádi, kdyby nás během utkání podporovali od první minuty bez ohledu na výsledek. Když se totiž nedaří, jejich podporu potřebujeme," dodal hráč, jehož týmu dnes zřejmě budou chybět Silva a Morientes. Oba se sice už uzdravili, trenér je ale možná nechá odpočívat.

Dnešnímu soupeři Valencie, Getafe, se zdaleka tak nedaří. Také oni úspěšně vstoupili do evropských bojů, když v Poháru UEFA dokázali gólem v nastavení porazit doma nizozemské Enschede 1:0. V domácí soutěži se ale zatím vůbec nepředvedli. Doma dvakrát ztratili body, nejprve s Huelvou a minulý víkend s La Corunou jen remizovali, a venku dvakrát prohráli. Se dvěma body je tak tým nového trenéra Michaela Laudrupa na předposledním místě. Nyní je čeká velmi těžký zápas ve Valencii, proti které se ovšem v tomto roce Getafe nebývale daří: v lednu s ní sehrála ve španělském poháru dvojzápas a po domácí remíze 1:1 si z Mestally odvezla výhru 4:2, a o měsíc později rozdrtilo Getafe na svém stadionu slavného soupeře 3:0. Není divu, že se dnes hosté necítí být jen do počtu. "Z Mestally se body vozí jen těžko. Nerad bych tipoval výsledek, prostě tam potřebujeme vyhrát," tvrdí záložník Getafe Pablo Hernandez. Jehož tým dnes bude postrádat zraněného brankáře Abbondanzieriho, proti Valencii se ovšem vrátí do hry obránci Franck Signorino a Cosmin Contra.

Podle očekávání je papírovým favoritem dnešního utkání Valencia, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.40. Myslíte si, že domácí dnes na svém stadionu znovu nepřesvědčí a Getafe si odveze alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.58.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články