Hlavní obsah

Doma spolehlivý Litvínov hostí cestující Pardubice

Česká extraliga ledního hokeje dnes v přímém televizním přenosu otevře již šesté kolo. Tabulka se po odehrané necelé desetině základní části mírně rozvrstvila, i když již bylo odehráno velké množství zápasů, v nichž k rozhodnutí nestačila normální hrací doba. Litvínov se dnes pokusí udržet domácí neporazitelnost v duelu s cestujícími Pardubicemi.

Článek

Domácí klub zatím na vlastním ledě přivítal dva soupeře, kteří k němu museli podniknout dlouhou cestu. Litvínov obě domácí utkání vyhrál po shodném výsledku, přestože vždy na začátku utkání prohrával. K obratu mu před vlastním publikem pokaždé pomohly i využité přesilové hry. Litvínov se nyní vrací domů po dvou neúspěšných venkovních zápasech, které odehrál během tří dnů. V neděli selhal střelecky a v úterý se probudil až ve třetí třetině, kdy mu zbyl čas pouze na upravení skóre tak, aby utkání neskončilo debaklem. Tým vedený trenérem Hüblem by nutně dnes potřeboval opět doma pozvednout sebevědomí, protože již v neděli bude znovu cestovat mimo svůj led. Proti svému domovskému klubu nastoupí obránce Koma, který je v Litvínově na hostování.

Pardubice ještě nejsou ani v polovině cestovatelské mise po celé republice. Podnikají ji kvůli úpravám domovského zimního stadiónu a bez dostatečné podpory fanoušků se jim příliš nedaří. Finalista posledního ročníku extraligy a vítěz obnoveného letního poháru se krčí na posledním místě tabulky. Pardubice začaly sezónu debaklem a i v dalších dvou zápasech příliš mnoho inkasovaly. Trenér Říha dokonce odmítl chválit střelce Sýkoru, který se sice představil jako pravý kanonýr, ale tým při jeho pobytu na ledě taktéž mnoho branek obdržel. Přesto jistě i on uvítá jeho návrat do sestavy po jednozápasové absenci. Ani dnes zřejmě nebude chytat za Pardubice Lašák. Volné úterý však umožnilo doléčit problémy kvůli nimž nedohráli v neděli dva útočníci. Hosté přijedou posíleni úterním odpočinkem a nedělní výhrou v samostatných nájezdech.

Bookmakeři bwin možná i z tohoto důvodu hostující klub v dnešním duelu favorizují. Na tříbodový zisk dosud doma neomylného Litvínova vypsali poměrně vysoký kurs 2,65 . V minulé sezóně hrálo domácí prostředí ve vzájemných utkáních rozhodující roli. Pardubice se dnes skrze televizní obrazovky ovšem poprvé představí v nové sezóně většině svých fanoušků. Pokud je potěší výhrou v normální hrací době, stane se tak v kursu 2,15 .

Reklama