Hlavní obsah

Lucemburk uvidí česko-slovenský souboj

Eurotip.cz

Těžkou roli dnes bude mít krátce po poledni rodačka z Opavy Zuzana Ondrášková. Ve 2. kole podniku WTA v Lucemburku totiž narazí na desátou hráčku světa - Danielu Hantuchovou.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová při zápase na turnaji v Indian Wells.

Článek

Slovenka startuje v hlavní metropoli nejmenšího státu Beneluxu jako čtvrtá nasazená a patří tak rozhodně k favoritkám na celkové vítězství. Rodačka z Popradu se letos totiž přiblížila svému maximu - 5. příčka žebříčku WTA. Výrazný turnajový úspěch však zaznamenala v roce 2007 pouze jednou, ale o to cennější. Přemožitelku totiž nenašla v březnu na prestižním podniku v Indian Wells, kde si připsala druhý titul na okruhu WTA v kariéře, když na něj čekala dlouhých pět let.

V dosavadním zbytku sezony hrála sice dobrý tenis, ale podobný úspěch si rozhodně nepřipsala. Na Roland Garros vypadla ve 3. kole s Medinou Garriguesovou, ve Wimbledonu o zápas dále se Serenou Williamsovou. V červnu si ale zahrála semifinále v s-Hertogenbosch, kde ji porazila Ana Ivanovičová. Stejného výsledku dosáhla o měsíc později ve Stanfordu, tam byla krátká na Anu Čakvetadzeovou, přesto se dostala na 10. místo žebříčku.

Los Angeles, New Haven ani US Open ji však nevyšlo. Chuť si však rozhodně spravila před 14 dny, kdy postoupila dokonce do finále v Bali. Daleko byla i minulý týden v Kolkatě, kde vypadla až v semifinále s Rusku Kirilenkovou.

Podobného úspěchu by jistě chtěla dosáhnout i momentálně v Lucemburku. První soupeřkou jí bude Češka Zuzana Ondrášková, která v tuto chvíli figuruje na 150. místě žebříčku. Už 27letá hráčka na tom byla nejlépe před třemi lety, kdy její jméno svítilo o 76 příček výše. Letos však hraje docela dobrý tenis, o čemž vypovídá i zápasová bilance 12-18. Poslední vítězné utkání si připsala na probíhajícím podniku, když jakožto kvalifikantka překvapivě hladce porazila Meghann Shaughnessyovou po setech 6-4 a 6-1.

O další vítězství se jistě pokusí dnes, ale jednoduché to mít nebude, o čemž vypovídá i kurs 4.80, který bookmakeři bwin vypsali na její výhru. Daniela Hantuchová letos patří ke špičce ženského tenisu a dnes je tedy jasnou favoritkou s kursem 1.09.

Reklama