Hlavní obsah

Zlomí dnes Sparta řadu neúspěchů?

V Poháru UEFA ani Gambrinus lize se pražské Spartě v poslední době nedařilo. Bude tomu tak i v Poháru ČMFS? O tom se rozhodne dnes na Julisce, kam Sparta zavítá odehrát zápas 3. kola s domácí Duklou Praha.

Článek

Krizi Sparty odstartoval na Žižkove Pavel Horváth svým gestem k fanouškům Sparty. Následně sice Sparta porazila Olomouc, ale v dalším kole už nestačila na Teplice. V utkání se Severočechy navíc porušili kázeň oba trenéři, a především Tomáš Řepka s Martinem Abrahámem, díky čemuž vyfasovali disciplinární tresty v podobě zákazů startu. Na hřišti se od té doby objevili pouze v Poháru UEFA, v jehož prvním kole Sparta předvedla prachbídný výkon s dánskými Odense a bezbrankovou remízou si jistě nevydobyla nejlepší pozici pro odvetu.

To však není vše z výčtů sparťanských neúspěchů poslední doby. V pondělí totiž Pražané hostili Mladou Boleslav, proti které už nastoupili bez vykartovaného dua Řepka - Abrahám a také bez nemocného Horvátha. Přesto chtěli obhájci trofeje naplno bodovat, což se jim nepovedlo, když dokonce prohráli 0:1. Další zajímavost dnes přišla ze sparťanského vedení - klub opustil jeden ze čtyř členů představenstva Lukáš Přibyl, který se stal novým šéfem Bohemians 1905.

Na tyto všechny neúspěchy chce dnes Sparta zapomenout v Poháru ČMFS, v jehož 3. kole nastoupí na Hřišti druholigové Dukly Praha. „Na ten zápas se těším. Chceme vyhrát,“ konstatoval kouč Sparty Michal Bílek, jehož pozice prý není ohrožena. „Věřím, že tohle období končí a zase začneme vyhrávat. Ale pozor, na Dukle nás čeká těžký zápas. I když hrají jen druhou ligu, tak je to derby,“ řekl současný kapitán Sparty Zdeněk Pospěch.

Na utkání se rozhodně teší i na Julisce. Jedenáctinásobný mistr ligy obnovil své působení ve fotbale v roce 2001, kdy začal hrát krajský přebor. Až letos se Dukla vrátila do profesionálního fotbalu, když koupila druholigovou licenci od Jakubčovic. Není tak divu, že se dnes tyto dva tradiční české kluby potkají ve vzájemném duelu po čtrnácti letech.

Nová historie Dukly neodstartovala nejlépe, když svěřenci trenéra Güntera Bittengela jsou momentálně na 12. příčce druhé ligy. Do poháru ale půjdou jistě naplno a s odhodláním. „Je to pro nás určitá výzva. Možná dostanou příležitost zase jiní hráči z kádru. V žádném případě ale zápas nechceme odevzdat. Chceme se prezentovat našim fanouškům. Je nám jasné, že se nemůžeme silou kádru rovnat Spartě, ale pohárová utkání mají něco do sebe.“ řekl kouč Dukly.

Sparta bude sice na Lulisce hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.15. Remíza si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 6.35 a vítězství domácích s kursem 12.00 rovných.

Reklama