Hlavní obsah

Kladno touží po domácích bodech

Po vyrovnané televizní předehrávce dnes bude dohráno šesté kolo české hokejové extraligy. Třinec by se rád již konečně radoval z nějaké výhry, ale hostí Zlín, který má za sebou dvě divoká utkání. Po západočeském derby by se mohly dostat do čela tabulky Karlovy Vary. Kladno hostí nováčka extraligy z Ústí nad Labem s nímž má stejný bodový zisk.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kladenský Radek Bělohlav (vlevo) překonává brankáře Sparty Tomáše Dubu.

Článek

Kladno vloni zklamalo v předkole play off. Do nové sezóny vstoupilo po výměně sponzora s novým názvem. Zatím se mu však nedaří především před vlastním publikem. Nejprve získávalo body alespoň u soupeřů. V prvním kole Kladno vyhrálo po nájezdech a ve třetím stejným způsobem prohrálo, když přišlo o výhru půl minuty před koncem. V úterý se však vrátilo domů s debaklem. Před vlastními fanoušky se mu dosud vůbec nedaří. Kladenští diváci se na svém stadiónu mohli radovat ze vstřeleného gólu pouze jednou ve dvou zápasech, na což v minulé sezóně rozhodně nebyli zvyklí. Dnes mohou být zvědaví, zda hráči skutečně konečně našli hlavní loňskou zbraň, kterou bylo efektivní využívání přesilových her. Do sestavy by se měli vrátit dva marodi.

Ústí nad Labem by se také mělo dočkat návratu dvou zkušených útočníků, kteří nemohli nastoupit v úterý. Největší letní posila Čaloun si však ještě dlouho nezahraje. Nováček extraligy vstoupil do soutěže vysokou prohrou, jejíž stín dopadl i na první domácí zápas. Prvního extraligového bodu se Ústí dočkalo právě před týdnem na ledě ambiciózního soupeře a tudíž se tentokrát povzbuzeno vrátilo domů hned ke dvěma utkáním v řadě. V neděli třikrát vedlo, ale výhry se dočkalo až v samostatných nájezdech, kdy už soupeř nemohl odpovědět. V úterý naopak nenašlo odpověď na hru soupeře a především kvůli nepovedené první desetiminutovce druhé třetiny se dočkalo druhého debaklu. Ústí nyní tedy cestuje ven se smíšenými pocity.

Bookmakeři bwin v souboji o poslední místo vidí jasného favorita, ačkoli mají oba kluby stejný počet bodů. Extraligovými boji ostřílené Kladno se podle nich s úterní vysokou prohrou vyrovná lépe. Na první tříbodovou výhru domácího celku vypsali kurs 1,6 . V letní přípravě se soupeři ve dvou zápasech o vítězství spravedlivě podělili, když oba zvítězili doma. Pokud dnes Ústí nad Labem tento naznačený trend naruší alespoň tím, že neprohraje v normální hrací době, stane se tak v kursu 2,22 .

Reklama