Hlavní obsah

Berdych si zahraje své sedmé letošní čtvrtfinále

Velmi dobrou sezonu prožívá český tenista Tomáš Berdych. Jakožto desátý hráč světa získal v roce 2007 jednu turnajovou trofej a o další se pokouší momentálně v Bangkoku, kde ve čtvrtfinále změří síly s Ivo Karlovičem.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí letos zažívá vůbec nejlepší rok své dosavadní kariéry. Na žebříčku ATP totiž poprvé v historii postoupil mezi Top 10, když v srpnu byl dokonce devátým hráčem světa. K tomuto úspěchu mu pomohly pravidelné účasti v závěrech turnajů. Přemožitele dokonce nenašel v německém Halle. Semifinálovou účastí okořenil podniky v Mnichově a Monte Carlu.

Mezi nejlepší osmičkou nechyběl v Římě, Sydney a Wimbledonu. Této mety dosáhl s přehledem už i na probíhajícím podniku v thajském Bangkoku, i když musel zvládnout náročný časový posun. V úvodním kole totiž hladce přehrál domácího Wachiramanowonga a včera podobným způsobem Němce Zvereva. Šlo to lépe, než jsem čekal. „Už se cítím docela normálně,“ konstatoval po utkání 2. kola český tenista.

Další zápas ho čeká už dnes, když mu soupeřem bude nevyzpytatelný Ivo Karlovič. S ním se Berdych překvapivě na okruhu ATP doposud neutkal a bude to tak jejich premiérový vzájemný zápas. O tom, že to nebude pro českého hráče lehký duel svědčí i žebříček ATP, v němž je Karlovič na 30. příčce - stejně jako Berdych prožívá nejlepší sezonu kariéry.

Hned v úvodu roku se rodák ze Záhřebu probojoval do čtvrtfinále v Chennai, kde vypadl s Carlosem Moyou. Na začátku února zahrál skvěle v San Jose, tam vyřadil třeba domácího Fishe či Blaka a zastavil se až ve finále s Britem Murrayem. V dubnu vyhrál 30. hráč světa svůj vůbec první turnaj kariéry v americkém Houstonu.

Po několika nevýrazných výsledcích došel do čtvrtfinále v Queensu a o týden později si připsal další triumf v Nottinghamu. Nezklamal ani na amerických betonech, když ve Washingtonu prohrál až v semifinále s Andy Roddickem a následně v New Havenu skončil v semifinále na raketě Mardyho Fishe. US Open mu však nevyšlo - vypadl hned v prvním kole s Arnaudem Clementem.

V Bangkoku se ale Karlovič vrátil na vítěznou vlnu a Berdychovi by dnes měl být zdatným protivníkem. I přes tato tvrzení je bookmakery postaven do role outsidera s kursem 2.62. Jestliže sdílíte názor expertů bwin, tím pádem věříte Berdychovi, tak si vsaďte s kursem 1.37.

Reklama